Menu Zavřít

TOP 09 mění logo. Využila Schwarzenbergova motýlka

23. 3. 2017
Autor: TOP 09

TOP 09 změnila logo, zařadila do něj motiv motýlka, jakého nosí její čestný předseda Karel Schwarzenberg. Uvedl to předseda strany Miroslav Kalousek, podle kterého chtěla strana po devíti letech své logo oživit před volbami. Program pro volby by strana chtěla představit v první polovině května.

„Naše logo je devět let staré, my jsme ho chtěli trochu oživit, dát tomu více energie, elánu i trochu té lehkosti. Toho typického schwarzenbergovského motýlka, s kterým samozřejmě v kampani lze dělat řadu vtipů, protože do kampaně patří i vtip,“ řekl Kalousek.

Podle něj změna není vedena snahou zacílit na nějakou konkrétní skupinu nových voličů. „Každá firma čas od času trochu oživí svůj odznak, své logo. Dělají to i politické strany a my jsme se to rozhodli udělat do téhle kampaně. Není to tak dramatická změna, která by zmátla naše voliče, je to evidentně naše logo,“ řekl.


Přečtěte si, jak záměry stran komentuje Petr Holec:

Jestli chce ČSSD lepší šunku, měla by začít u sebe

Gazdík našel ženicha. Vyvedou se lidovci a Starostové vzájemně ze sněmovny?

Petr Holec


Kalousek rovněž uvedl, že strana pokračuje v přípravách volebního programu, který bude vycházet z dříve představeného programového dokumentu Vize 2030. „Teď komunikujeme vizi a z diskuse čerpáme do programu, na kterém intenzivně pracujeme. Program chceme mít hotový do konce dubna a předpokládáme, že v první polovině května ho zveřejníme,“ řekl.

Ve stejné době jako definitivní verzi programu by TOP 09 podle Kalouska chtěla schválit i lídry krajských kandidátek pro podzimní volby.

BRAND24


Čtěte, jak se strany připravují na podzimní volby:

Pod 12 procent nejdeme, vyhlašuje Kalousek volební cíl TOP 09

Vize TOP 09 pro rok 2030: životní úroveň jako v Německu

ODS vybrala krajské lídry. Chybí mezi nimi Němcová či Bendl

ODS půjde do voleb se soukromníky. Chtějí zabránit tříštění sil na pravici

Jsme jako startup, tvrdí nová strana Realistů

 Petr Robejšek má se svou stranou Realisté velké plány


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).