Menu Zavřít

Přičinlivý Nečas na byznys ani politiku nezanevřel

22. 2. 2017
Autor: Jan Handrejch / Právo / Profimedia.cz

Bývalý premiér po odchodu z politiky rozhodně nezahálí. Poté, co Petr Nečas začal radit miliardáři Pavlu Sehnalovi, vyhlédl si jej další byznysmen Michael Broda. Nově se Nečas v lednu stal předsedou představenstva evropské společnosti Bard Pharma.

Dle názvu by se mohlo zdát, že jde o farmaceutickou společnost, v předmětu podnikání má firma ale pronájem nemovitostí, bytů a nebytových prostor. Michael Broda je předsedou dozorčí rady firmy, základní kapitál je rozdělen do stovky akcií po 32 436 korunách.

Před necelým rokem se Nečas stal předsedou spolku s názvem New Silk Road Infrastructure Development & Technology Association, jehož název odkazuje k obnově čínské Hedvábné stezky. Spolek nové Hedvábné stezky má za účel propagaci evropského průmyslu v Asii a propagaci asijského průmyslu v Evropě se zaměřením na infrastrukturu a technologie.

Petr Nečas nezanevřel definitivně ani na politiku. Miliardáři Sehnalovi radí s obnovou Občanské demokratické aliance, která se chce etablovat na komunální úrovni. A to přesto, že mu působení v politice působí dodnes nemalé potíže.

Obvodní soud pro Prahu 1 před Vánocemi přerušil líčení s expremiérem v kauze takzvaných poslaneckých trafik. Učinil tak kvůli námitkám obhájců na podjatost státního zástupce. Spolu s Nečasem je obžalovaná jeho manželka Jana Nečasová, dříve Nagyová, a někdejší náměstek ministra zemědělství Roman Boček.


Přečtěte si, co všechno obsahuje obžaloba Nečase:

BRAND24

Obžaloba Nečase: přehršle odposlechů, kabelek, oblečení a šperků

Petr Nečas a Jana Nečasová (dříve Nagyová)


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).