Menu Zavřít

Noční vlk Foldyna. Poslanec ČSSD bude slavit s ruskými motorkáři

27. 4. 2017
Autor: Jan Handrejch / Právo / Profimedia.cz

K letošní jízdě ruského motorkářského klubu Noční vlci při příležitosti konce války se 7. května v Děčíně připojí i poslanec sociální demokracie a místní zastupitel Jaroslav Foldyna. U památníku na Folknářích uctí padlé ruské vojáky. Na akci spolu s motorkáři přijede na motorce.

O účasti Jaroslava Foldyny na akci Nočních vlků informoval ruským státem placený zpravodajský server Sputnik. Serveru Euro.cz Foldyna svou účast potvrdil.

„V Děčíně v rámci Cesty Vítězství položíme květiny na hroby rudoarmějců. Akci zastřeší Svaz bojovníků za svobodu,“ uvedl Foldyna. „Obléknu si firemní bundu, kterou mi věnovali Noční vlci, s českými a ruskými vlajkami. Mám tuto bundu moc rád a často ji nosím na motorce,“ sdělil Foldyna Sputniku s tím, že doufá, že se na místě setká se svými ruskými přáteli.


Přečtěte si:

Ruská propaganda proniká do české sněmovny

Stalin, Brežněv, Putin: podle současných Rusů ideální vůdci

Přívrženec Stalina na demonstraci v Bělorusku


Kolona ruských motorkářů se vydá z Ruska přes Bělorusko, Polsko, Slovensko a Maďarsko. Končit má stejně jako Rudá armáda v roce 1945 v Berlíně. Letošní účast by podle organizátorů měla být rekordní. Lze rovněž očekávat, že se během trasy budou ke koloně přidávat i členové dalších motorkářských klubů.

Kromě toho zavítá ještě 3. 5. část Nočních vlků i do Frýdku-Místku, kde akci opět zaštiťuje místní organizace Českých bojovníků za svobodu. Akce proběhne bez podpory radnice.

BRAND24

Noční vlci
Noční vlci u koncentračního tábora DachauNoční vlci jsou nejstarším ruským motorkářským klubem. Netají se nacionalistickým směřováním a sympatiemi k současnému ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. Právě kvůli tomu se k jejich cestám vážou kontroverze. Loni se například proti jejich návštěvě demonstrovalo v Praze. Kritice kvůli setkání s nimi v minulosti čelil nejen Foldyna, ale i bývalý hejtman Jihomoravského kraje, rovněž sociální demokrat Michal Hašek.


Přečtěte si o české aktivistce, které by návštěva Putinových motorkářů určitě nevadila:

Smutek proruských aktivistů. Soud ruší jejich spolek

 Nela Lisková stojí v čele prvního zastupitelského centra samozvané Doněcké lidové republiky u nás.


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).