Menu Zavřít

Nehodu maďarského autobusu u Verony nepřežilo 16 lidí

21. 1. 2017
Autor: čtk

Při páteční nehodě autobusu s maďarskými školáky u Verony na severu Itálie zahynulo 16 lidí. Informovala o tom dnes italská záchranná služba, která původně hovořila o sedmi mrtvých. Autobus začal hořet na výjezdu z dálnice. Příčina nehody zatím není jasná, ale podle svědectví jiného řidiče mohl mít autobus problém s kolem.

Mezi pasažéry byly podle italské policie mladí Maďaři ve věku mezi 14 a 18 lety, kteří se vraceli do Budapešti ze školního zájezdu do Francie. V autobuse byli také učitelé a rodiče. Policie uvedla, že z vraku bylo vytaženo 16 silně ohořelých těl. Zraněno bylo přes 20 lidí.

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó řekl, že autobus odvážel studenty střední školy, kteří se vraceli z lyžařského zájezdu ve Francii. O tom, kolik lidí bylo v autobuse, prý panují nejasnosti, ale podle všeho jich byl větší počet, než o jakém vědělo vedení školy.

Podle ministra vyvázlo 12 pasažérů bez zranění a jsou nyní v hotelu ve Veroně. Jeden ze zraněných je v kritickém stavu a byl uveden do umělého spánku.

Premiér Victor Orbán v prohlášení sdělil, že „je s příbuznými a přáteli, které tato tragédie šokovala“.

Velitel maďarské silniční policie sdělil, že zranění některých jsou vážná. Příčina nehody se podle něj vyšetřuje. „Nevíme o tom, že by účastníkem nehody bylo jiné vozidlo,“ řekl policista.

Autobus na dálničním výjezdu do Benátek zavadil o svodidlo u mostu a začal hořet. Szijjártó řekl, že řidič ztratil nad vozidlem kontrolu. Vyšetřovatelé podle něj na místě nenašli stopy po brzdění.

Slovinský řidič nákladního auta, které jelo za autobusem, italské televizi RAI řekl, že si všiml, že autobus má problém s jedním kolem, a snažil se na to kolegu upozornit. Řidič autobusu ale podle něj nereagoval dostatečně rychle. Slovinec zůstal na místě, dokud nepřijela pomoc.

BRAND24


Přečtěte si, kolik lidí zahynulo letos na českých silnicích:

Na českých silnicích letos zahynulo nejméně lidí za 55 let

 Dopravní nehoda kvůli ledovce


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).