Menu Zavřít

Do vraždy Kimova bratra jsou zapleteni další čtyři Severokorejci. Pátrá po nich policie

19. 2. 2017
Autor: čtk

V souvislosti se smrtí bratra vůdce KLDR pátrá malajsijská policie po dalších čtyřech občanech Severní Koreje. Ti opustili Malajsii v pondělí, kdy byl Kim Čong-nam zřejmě otráven v Kuala Lumpuru. Jižní Korea je přesvědčena, že za vraždou je severokorejský režim, k čemuž ji vedou informace, že Malajsie hledá další Severokorejce.

Malajsijská policie nesdělila, zda je čtveřice hledaných nějak spojena se severokorejskou vládou. Uvedla, že dotyční měli běžné, nikoliv diplomatické pasy. Policie by uvítala, kdyby do Malajsie přijeli pomoct s vyšetřováním příbuzní Kim Čong-nama. Příčinu jeho smrti úřady neoznámily, neboť se čeká na výsledky druhé pitvy a toxikologických testů.

„Jsme přesvědčeni, že za tím incidentem stojí severokorejský režim, vzhledem k tomu, že pět podezřelých jsou Severokorejci,“ řekl mluvčí jihokorejského ministerstva pro sjednocení, které se zabývá vztahy obou znepřátelených Korejí.

Malajsijská policie v sobotu oznámila, že v souvislosti se smrtí Kim Čong-nama zatkla v pátek jednoho občana KLDR. Zadržený byl identifikován jako Ri Čong-čchol, narozený v roce 1970. Dříve již úřady zatkly dvě ženy, s vietnamským a indonéským pasem, a přítele jedné z nich.

BRAND24

Kim Čong-nam byl s největší pravděpodobností otráven látkou, která mu byla nastříkána do obličeje, když v pondělí čekal na svůj let na letišti v malajsijské metropoli Kuala Lumpuru.

O případu dále čtěte:

Kimův bratr byl zavražděn v Malajsii. Údajně jej otrávily agentky KLDR

Malajsie v souvislost s vraždou Kimova bratra zadržela další ženu


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).