Menu Zavřít

Do Německa prý vstoupily tisícovky bývalých bojovníku Talibanu

22. 4. 2017
Autor: ČTK

Do Německa možná během posledních dvou let s přílivem uprchlíků vstoupily i tisícovky někdejších bojovníků afghánského fundamentalistického hnutí Taliban. Informuje o tom dnes ve svém čerstvém vydání německý zpravodajský magazín Der Spiegel.

Do Německa v poslední době přišlo více než milion migrantů. Podle německého časopisu informoval Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky (BAMF) bezpečnostní úřady, že tisícovky z nich se během azylového řízení identifikovaly jako bývalí podporovatelé nebo dokonce bojovníci Talibanu.

Nejméně 70 Afghánců vyšetřuje německá generální prokuratura, i když není jasné, zda jsou všichni z nich podezřelí z aktivního členství v Talibanu. Šest z těchto mužů je nyní ve vyšetřovací vazbě a příští týden má několik dalších předstoupit před soud. BAMF ani spolková prokuratura zatím informace Spiegelu nekomentovaly.

Vláda kancléřky Angely Merkelové, která je kritizována za vpuštění příliš velkého množství migrantů do Německa - zejména po několika loňských teroristických útocích, aktivně deportuje skupiny neúspěšných afghánských žadatelů o azyl.

BRAND24

Merkelová, která se bude ve spolkových volbách 24. září znovu ucházet o nejvyšší vládní post, tento měsíc deportace Afghánců obhajovala s tím, že všechny ostatní země Evropské unie činí totéž. Podle Merkelové status uprchlíka v Německu získá zhruba 55 procent Afghánců.


Z Německa dále čtěte:

V Německu stoupla kvůli přistěhovalcům násilná kriminalita

Zaměstnanci se bouří

Osídlujte venkov, vyzvala Merkelová migranty v Německu


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).