Menu Zavřít

Česko-čínské fórum je kvůli schůzce Hermana s dalajlamou v ohrožení, tvrdí Hrad

25. 10. 2016
Autor: čtk

Prezident Miloš Zeman dostal informaci, že kvůli schůzce ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) s dalajlamou má být zrušeno česko-čínské investiční fórum, řekl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Zeman podle něj nyní dělá vše pro to, aby se uskutečnilo.

„Pan prezident v uplynulých dnech zaznamenal sdělení, že se ruší původní česko-čínské investiční fórum, které může přinést další cenné podněty v oblasti investic i v oblasti podpory našich exportérů na čínském trhu,“ řekl mluvčí. Dodal, že Zeman obdržel informaci, že se tak stalo kvůli Hermanově schůzce s tibetským duchovním. „Aktuálně pan prezident dělá vše pro to, aby se podařilo, navzdory zásahu ministra Hermana, toto fórum uskutečnit zde na Pražském hradě,“ dodal Ovčáček.

Kdo Zemanovi informaci o souvislosti rušení podnikatelského fóra a schůzky Hermana s dalajlamou řekl, Ovčáček odmítl sdělit.

V souvislosti s obchodem s Čínou se v posledních dnech rozpoutala v Česku debata. Čínské investice v ČR dosáhly podle Zemana asi 50 miliard korun. Úspěšnost spolupráce zpochybnil například ministr financí Andrej Babiš (ANO).


Dále čtěte:

BRAND24

Zeman: Číňané v tuzemsku již investovali 50 miliard

Herman: Zeman mi vyhrožoval. Sejdu-li se s dalajlamou, přijde strýc o vyznamenání


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).