Menu Zavřít

PPF prodala projekt nejvyšších českých mrakodrapů

15. 6. 2016
Autor: Vizualizace PPF

Kellnerova skupina na Chodově stavět nebude kvůlil neprůchodnosti záměru přes úřady. Kupec projektu není znám.

Skupina PPF prodala projekt nejvyšších českých mrakodrapů na pražském Chodově. Pozemků s projektem Prague Eye na dvě kancelářské věže se zbavila kvůli neprůchodnosti přes úřady. Píše to dnes server E15.cz, kterému informace o obchodu potvrdila mluvčí PPF Zuzana Migdalová. Kupce projektu skupina nejbohatšího Čecha Petra Kellnera neuvedla.

Návrh budov zhotovila architektonická kancelář CMC architects. Vyšší z plánovaných mrakodrapů měl mít téměř 139 metrů, druhá věž měla být o 11 metrů nižší. Podle informací E15 skupina PPF velké projekty v metropoli opustila, protože je nedokázala protlačit přes úřady.

„Když chce developer stavět mrakodrapy tam, kde to územní plán neumožňuje, je pochopitelné, že narazí,“ uvedl zastupitel a předseda komise pro strategické územní plánování Prahy 11 Aleš Kulhánek. Podle E15.cz ovšem nově zveřejněný návrh Metropolitního plánu výstavbu na Chodově zahrnuje. Počítá tam nejvýše s 27patrovými budovami, což je přibližně výška budovy City Tower na Pankráci, tedy 109 metrů.

BRAND24

Skupina PPF transakcí završila odchod z velkých realitních projektů v Praze. V případě administrativního projektu na Vítězném náměstí a pozemků v Trojmezí se na prodeji dohodla s bývalým manažerem PPF Karlem Pražákem. Podle dřívějších informací E15 chce Pražák koupit i projekt Prague Eye.

Opuštěním největších projektů se ale PPF podle serveru z pražských realit úplně nestahuje. Přestavuje například secesní dům v Pařížské 22, kde mají být obchody pro nejmovitější zákazníky a přepychové byty.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).