Menu Zavřít

Pětice tajemných miliardářů sponzoruje stavbu největší superjachty

23. 2. 2017
Autor: Profimedia.cz

Klub pro boháče za pomoci pětice mecenášů financuje stavbu největší jachty světa za téměř 7 miliard korun.

Klub Quintesentially’s sdružující nevkusně bohaté jedince hodlá přijít s monstrózním projektem největší soukromé jachty světa. Stavba plavidla dlouhého 220 metrů (o 40 metrů delšího než je nejdelší privátní jachta světa Azzam patřící arabskému miliardáři) má celkem stát 213 milionů liber (přibližně 6,8 miliardy korun).

Většinu z částky zaplatí klub. Zajímavostí nicméně je, že stavbu Quintessentially One, jak se plavidlo bude jmenovat, podpořila i pětice zámožných mecenášských miliardářů, jejichž identita je neznámá. A tak to prý zůstane až do doby, kdy se o trup lodi v roce 2019 či 2020 rozbije při křtu láhev šampaňského. Každý z mecenášů na stavbu lodi věnoval 8,5 milionu liber (271 milionů korun) výměnou za vlastnictví jednoho z exkluzivních apartmánů.


Trh s luxusními loděmi má problém. Čtěte:

Jachty nejdou na odbyt, boháči si je raději půjčují

 Superjachta od Andyho Waugha (Autor: Andy Waugh)


Noc na lodi by měla předběžně vyjít na 2000 liber (64 tisíc korun). Zaplatit si ji však budou moci výhradně členové klubu. A ten není otevřen komukoliv. Členství v něm vyjde na 15 tisíc liber ročně (v přepočtu bezmála půl milionu korun). „Bude to největší plovoucí soukromý klub na světě,“ sdělil webu Billionaire spoluzakladatel klubu Quintessentially’s Aaron Simpson. „Když zakotvíme v přístavu, lidé, kteří to uvidí, budou chtít na palubu,“ dodal s nadějí.

Defilé bohatých

Boháči se díky jachtě budou moci předvádět na těch nejvyhledávanějších místech. Itinerář první plavby již nyní zahrnuje Bahamy, Ibizu a Miami. Počítá se ale i s Monakem, Cannes a Rio de Janeirem během karnevalu. K dispozici by měly být lázně, posilovna, pláže i nákupní zóna. Simpson má prý kontakty na ty nejznámější celebrity a slibuje, že by mohl jako baviče obstarat například Eltona Johna. Jedinou vadou na kráse tak zůstává, že se loď se svými předpokládanými dispozicemi nevejde do monackého přístavu. Jak poznamenává list Guardian, boháči se tak do kasín budou dostávat na motorových člunech.

BRAND24


Přečtěte si o investiční kratochvíli skutečně bohatých:

Nevíte, co s penězi? Kupte si čtvrtinový podíl kaferského buvola

 Buvol


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).