Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #8

24. 6. 2016
Autor: prague-up.com

Prague-Up kalendář není na tento víkend až tak nabitý, a tak vás provedeme místy, která, přestože se nachází spíše v centru, nabízí víceméně meditativní zážitky.

Filmový večer

Kino Béla sídlí v Rytířské ulici v budově Maďarského Institutu. Po taktovkou Artcam uvádí umělecké celovečerní filmy vždy v původním znění s titulky. Tento pátek máte možnost zkouknout hned dva filmy za sebou za cenu jednoho a odpočinout si tak po náročném týdnu u cizích příběhů. Od 18 hodin poběží belgický film Paradise Trips o Mariovi, který vozí lidi na zájezdy k moři, od 20 hodin pak francouzský snímek Mezi Zdmi, který je civilní sondou do předměstí Paříže.

Kino Béla (Zdroj: prague-up.com) Kino Béla (Zdroj: prague-up.com)

Futurum revival

Smíchovský klub Futurum znáte zřejmě jako místo, kam se chodí na diskotéky nebo rockové koncerty. Co ho ale zažít z trochu jiného úhlu pohledu? Klub prošel velkým změnami, na vybrané akce jsou zvána velká jména zahraniční taneční scény za podpory kvalitního zvuku a zajímavých vizuálů. Sobotní noc se můžete díky Nachtdigital Showcase ponořit do zvuků housu a techna a tančit až do rána.

Klub Futurum (Zdroj: prague-up.com) Klub Futurum (Zdroj: prague-up.com)

Výstava ve fabrice

Meetfactory už jsme tu zmiňovali víckrát a asi netřeba představovat. Tentokrát se můžete do tohoto multikulturního centra mezi smíchovskou dálnicí a železniční tratí vydat o víkendu na výstavu polské sochařky Izy Tarasewicz. Čeká vás zajímavá organická a intuitivní instalace, která se stává nečekaně východiskem pro zvukové performance. Staňte se součástí.

Meetfactory (Zdroj: prague-up.com) Meetfactory (Zdroj: prague-up.com)

Nadhled v centru města

A jestli se chcete trochu povznést, získat nadhled a aspoň na chvíli se oprostit od pozemských starostí, doporučujeme výstup na gotickou Staroměstskou mosteckou věž. Ruku na srdce, kolikrát ji míjíte, ale byli jste už nahoře? Otevřeno mají až do 22 hodin a večerní výhled je neskutečně romantický. Můžete odtud pozorovat řeku a to, jak se Karlův most zatáčí, můžete počítat věže a hvězdy a nebo si jen prostě užívat krásy Prahy z výšky.

Staroměstská mostecká věž (Zdroj: prague-up.com) Staroměstská mostecká věž (Zdroj: prague-up.com)

Zlaté české ruce

A pokud si budete chtít udělat radost nebo někomu jinému, určitě se zatoulejte před výstupem na věž do nedalekého obchůdku Cihelna Koncept Store, na druhém břehu. Tento svěží a příjemný dvoupatrový prostor nabízí pouze české kvalitní šperky, porcelán, skleněné vázy a další originální kousky. Navíc si tu můžete vychutnat lahodnou kávu a bezprostřední pohled na Karlův most. Otevřeno mají do 20 hodin.

Káva s vůní dálek

V centru ještě na chvíli zůstaneme, ovšem zavedeme vás do těch spíše zapomenutých zákoutí, které mají neskutečné kouzlo. V Betlémské uličce se ukrývá roztomilá kavárna Original Coffee, jejíž zdi i výloha slouží jako galerie mladých umělců. Nabízí výběr káv z celého světa, nakoupit zde můžete i váženou kávu a veškeré vybavení pro domácí přípravu.

BRAND24

Kavárna Original Coffee (Zdroj: prague-up.com) Kavárna Original Coffee (Zdroj: prague-up.com)

Pro další tipy nahlédněte do kalendáře.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).