Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí (2)

13. 5. 2016
Autor: Archiv

Týden utekl jako voda a my vám přinášíme spolu s online průvodcem Prague-Up další zajímavé tipy na víkend. Uvidíme, jak na tom bude počasí, každopádně nabídka je lákavá.

Stačí si vybrat z kalendáře.

Kdo v pátek potřebuje hodit pracovní starosti za hlavu a kvalitně se pobavit, pak tu máme pozvánku hned na dva večírky. Café Nona, kavárna Nové Scény, láká na bdělé snění s londýnským labelem Dream Diary. Unikátní retro prostor s proskleným výhledem na Národní třídu vás určitě pohltí nezapomenutelnou atmosférou. A pro ty blíže k Žižkovu doporučujeme zastavit se na koktejl do věhlasného baru Vlkova26, kde vás ten večer roztančí Alex Neivel a Sebastian Paiza. Čekejte mezinárodní sestavu, nejen tu DJskou.

 Café Nona Vlkova26

Pokud vás baví queer komunita nebo byste se rádi dozvěděli víc, pak se zastavte v sobotu do NODu v Dlouhé, kde bude celé odpoledne až do večera probíhat festival Queer Eye. Můžete se zúčastnit zajímavých přednášek, debat, workshopů, koncertů (např. Lenka Dusilová), závěrečné párty a taky se potkat se starými i novými přáteli.

 NOD NOD

Po celý víkend probíhá již druhý ročník festivalu otevřených budov Open House Praha 2016. Podívejte se tam, kam se po zbytek roku běžně nikdo nedostane. Co třeba Thomayerova nemocnice, elektrárna Štvanice, Kramářova vila a další?

 Openhouse Openhouse

Pro milovníky jídla je tu nedělní Street Food Festival před Cross Clubem. Za návštěvu stojí samotná industriální kuriozita, která si před nedávnem úspěšně vybojovala na crowdfundingovém Startovači plácek, původně sloužící jako parkoviště, nyní se měnící na zajímavý kulturní prostor. Přijďte ochutnat.

 Food Festival Cross Club

BRAND24

Z posledního tipu budou mít radost především pánové, dámský doprovod samozřejmě vítán. Radlická-kulturní sportovna zve na akci Pop Up Gentleman No.3. Jedinečný pravidelný půlroční pop-up store nabízející formální i neformální pánskou módu pro opravdové gentlemany od opravdových designérů. Hudba, workshopy a mnoho dalšího.

 Pop Up Gentleman Pop Up Gentleman

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).