Menu Zavřít

Zůstaňte v Praze! Průvodce týdeníku Euro víkendovou metropolí #11

15. 7. 2016
Autor: prague-up.com

Prague-Up kalendář má pro vás další víkendová rozptýlení. Neseďte doma a nechte se zlákat.

Vůně Francie na Kampě

Pokud máte rádi Francii, a především jejich gurmánské speciality, zavítejte v pátek po práci nebo během víkendu na Francouzské trhy. Dejte si tu sraz s přáteli a společně můžete ochutnávat nebo se nechat unášet francouzským šarmem. Zážitek vám zpestří hudebníci jako třeba Justin Lavash nebo Circus Problem.

Francouzské trhy na Kampě (Zdroj: prague-up.com) Francouzské trhy na Kampě (Zdroj: prague-up.com)

Světový design ve Veverkově

A pokud budete mít cestu spíše přes letenskou pláň, zastavte se určitě do slavné Veverkovy ulice, kde sídlí obchůdek úspěšné designérky Heleny Dařbujánové. Přijďte okouknout pravidelnou window pop-up gallery, která tentokrát prezentuje unikátní kolekci váz od Mi-Won McGhee pod názvem Smartphone dynasty. Jedna z váz je dokonce k vidění pouze třikrát po celém světě. V Londýně, v Amsterdamu a zde. Otevřeno je v pátek do 20 hodin a v sobotu od 13 do 17 hodin.

Designérka Helena Dařbujánová (Zdroj: prague-up.com) Designérka Helena Dařbujánová (Zdroj: prague-up.com)

Tanec na střeše

Pokud zatoužíte o víkendu po nějaké té elektronické hudební náloži, pak zavítejte v sobotu do Tesca. Ne, to není vtip. Parta ex-patů pořádá další denní dýchánek, tentokrát na střeše obchodního domu. Zahraje italský dj Francesco Del Garda ve stylu house, garage a electro. Přijďte se zhoupnout nebo si užívat u drinku pohled na Národní z výšky. Začíná se hned po obědě. A komu se s desátou nebude chtít domů, může pokračovat na afterparty v Gridu. Šetřete síly, protože tohle místo stojí také za objevení.

Odpočinek v Tescu (Zdroj: prague-up.com) Odpočinek v Tescu (Zdroj: prague-up.com)

Jednohubky při západu slunce

Pivní zahrádka ve stínu stromů, to je Tiskárna na vzduchu na kraji Stromovky. Zdejší oblíbený festival jednohubek je tentokrát načasován tak, abyste si krom jídla mohli vychutnat podvečerní atmosféru a západ slunce. A na závěr vás čeká show, kde skupina Just!Impro bude naživo dabovat nejslavnější filmové scény spojené s jídlem.

Tiskárna na vzduchu (Zdroj: prague-up.com) Tiskárna na vzduchu (Zdroj: prague-up.com)

Stopy času v Leica Gallery

Pokud by snad o víkendu hrozila nějaká ta přeháňka a budete právě v centru, doporučujeme hledat úkryt v Leica Gallery ve Školské. Právě tu probíhá výstava dokumentárních fotografií Dany Kyndrové, která na nich zachytila ukončení pobytu sovětských vojsk na území Československa. Po 25 letech se vypravila na místa zdokumentovaná na jejích fotografiích z 90. let a soubor obohatila o nové záběry.

Leica Gallery (Zdroj: prague-up.com) Leica Gallery (Zdroj: prague-up.com)

Whisky od Malkoviche

Rozhodně nechceme déšť přivolávat, ale dáme vám tip ještě na jedno místo, kam se dá příjemně „zašít“. V Bořivojce na Žižkově se schovává malý bárek, kde vládne pohodová atmosféra, společnost vám budou dělat vintage tapety a nábytek, pouští se tu hudba ve stylu indie, jazz a rare, a při troše štěstí vám nabídne single malt whisky nebo koktejl majitel a dvojník Malkoviche v jedné osobě.

BRAND24

Malkovich Bar (Zdroj: prague-up.com) Malkovich Bar (Zdroj: prague-up.com)

Pro další tipy nahlédněte do našeho kalendáře.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).