Menu Zavřít

Jak v roce 2018 vydělat peníze? Stačí si vybrat

23. 1. 2018
Autor: Profimedia.cz

Tipů, jak vydělat peníze, existuje mnoho. Éra internetu a sdílené ekonomiky dává lidem mnohem více příležitostí, jak přijít k penězům mimo tradiční zaměstnání. Můžete využít příležitostí ve sdílené ekonomice nebo se stát populárním youtuberem.

Prostřednictvím internetu může výrazně zlepšit svou finanční situaci prakticky každý. Některé recepty mohou fungovat lépe, jiné hůře. Pro dlouhodobý úspěch je klíčová disciplína. Jaké jsou možnosti zlepšit v roce 2018 osobní finanční situaci?

Využijte sdílenou ekonomiku

Pro bezprostřední uspokojení finančních nároků můžete využít služby, které nabízejí mnohé firmy na bázi sdílení. Podle poradenské firmy Deloitte má sdílená ekonomika v České republice potenciál generovat 60 miliard korun ročně, což představuje podíl 1,2 procenta na českém HDP.

Můžete jezdit jako řidič pro různé „alternativní“ taxislužby, jako je Uber, Lifttago nebo Taxify.

Počet hodin je flexibilní a záleží na vašich možnostech. Můžete jezdit na kole a dodávat zásilky, v Praze a Brně je známá služba Messenger. Umožňuje doručování zásilek i těm, kteří chodí pěšky.

Pokud vlastníte nemovitost, můžete ji pronajímat přes Airbnb. Firma Deloitte uvedla, že v Česku je zatím tato služba mimo Prahu minimálně využívána. Na trhu s ubytováním se v rámci celé ČR podílí 5,6 procenty (v Praze to je 23 procent). Můžete také nabízet online své služby, doučování, opravy všeho druhu.

Vlastní E-shop

Další možností je vytvořit elektronický obchod a prodávat, cokoliv vás napadne. Vlastní trička, kosmetiku, ručně vyráběné šperky.

K prodeji lze využít i největší platformu na světě Amazon nebo e-Bay. Například přes firmu SaleHoo nebo můžete najít výrobce, jejichž produkty budete prodávat.

Založte si blog

Jedná se o dlouhodobější aktivitu na internetu. Pokud bude váš blog číst dostatečný počet lidí, můžete mít zajímavé příjmy z internetové reklamy. Přes osobní blog můžete také prodávat i vlastní zboží (například knížky).

Staňte se youtuberem

Pokud v sobě máte trochu exhibicionismu, máte šanci se stát populárním youtuberem. Ti nejlepší si mohou vydělat na reklamách miliony dolarů ročně. Loni si vydělal nejvíce britský hráč her Minecraft a Pokemon Daniel Midletton (DanTDM), 16,5 milionu dolarů.

Jedním z nejznámějších youtuberů je švédský mladík Felix Arvid Ulf Kjellberg známý pod přezdívkou PewDiePie. V roce 2015 si vydělal téměř deset milionů dolarů. Jeho kanál odebírá 60 milionů uživatelů.

Švédský youtuber PewDiePie

Vytvořte vlastní mobilní aplikaci

Chytré telefony vládnou současnému světu. Pokud máte zajímavý nápad na vytvoření mobilní aplikace, může se stát zdrojem slušných příjmů. Nemusíte být programátor, na to si lze najmout lidi. Například přes aplikaci Upwork. Aplikace by každopádně měla fungovat pro nejrozšířenější mobilní operační systémy - Android a iOS.

Vyděláváte si online (youtube, blog, web...)?

Obchodujte na finančních trzích

Vydělávat peníze se dá také obchodováním na finančních trzích, takzvaným tradingem. Obchodní účet je možné založit u celé řady brokerů. Někteří požadují minimální vklad. Pozice můžete držet dlouhodobě, nebo krátkodobě v rámci jednoho dne.

Pro úspěch je klíčová pečlivá příprava. Existuje řada knih a videotutoriálů o tomto způsobu spekulací na pohyb akciových indexů, měnových párů nebo komodit. Pokud si zvolíte nějakou obchodní strategii, měla by vám vyhovovat. Následně je důležité se jí držet a neporušovat pravidla, která jste si předem stanovili.

Úspěšní obchodníci doporučují dlouhou přípravu na demo účtu, abyste si ověřili, že vaše strategie bude fungovat. Prostředky, které investujete, byste měli mít volně k dispozici. Je nutné počítat i s variantou, že o ně přijdete. V žádném případě na obchodování nedávejte peníze, které si nemůžete dovolit ztratit. A už vůbec si na něj nepůjčujte.

BRAND24

Zvýšit si příjem v roce 2018 lze tou relativně nejsnazší cestou, totiž požádáním nadřízeného o zvýšení platu. Současný pracovní trh s minimem volných kvalifikovaných pracovníků růstu platů přeje.

Dále čtěte:

15 důvodů, proč ještě nejste bohatí. A nejspíš ani nebudete

Jak si říct o vyšší plat: důležité je načasování a dobré argumenty

7 zvyků profesionálních pilotů, které vám pomohou být úspěšnější


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).