Tahle kavárna už jméno nehledá

16. září, 14:12 - Klára Donathová
16. září, 14:12

Kavárna, která u Anděla zoufale dlouho chyběla, je plná hostů od rána do večera.

Kdo si chtěl dát v okolí Anděla dobře připravenou výběrovou kávu, měl ještě před půl rokem smůlu. Nejblíže bylo Café Lounge na jedné straně a o pár měsíců dříve otevřené Kafé Kolej na straně druhé. Od května je smíchovský kávový problém vyřešený, a to dokonce velmi velkoryse.

Projdete-li hlídaným parkovištěm ve Stroupežnického ulici, ocitnete se v úplně jiném světě – v Kavárně co hledá jméno. V klidné zahradě s obrovským kaštanem, plné stolů, hostů a často i psů – kavárenských povalečů. Na zahradě je i pískoviště, v jehož bezprostřední blízkosti si hrají děti, aniž by rušily hosty uvnitř. Kavárna už vlastně jméno nehledá, po počáteční výzvě veřejnosti, aby s hledáním jména pomohla, se provozovatelé rozhodli používat i nadále jméno původně provizorní. A tak je teď u Anděla kavárna s opravdu divným názvem.

Kavárna co hledá jméno
Stroupežnického 10, Praha 5
tel. 775 466 330
http://kavarnacohledajmeno.cz/
e-mail: ahoj@kavarnacohledajmeno.cz
otvírací doba: po – pá 8 - 22

Vejdete-li dovnitř do kavárny, překvapí vás veliký prostor, obrovská okna a obouchané zdi, místy až na cihlu. Interiér působí stále tak trochu nedodělaně a přitom by tak klidně mohl zůstat. Něco mi říká, že tak i zůstane.

Přehlédnout nejde obrovský barový pult z jednoho kmene velikého stromu. Takový jinde nemají. Nepřehlédnutelné je i eklektické zařízení podniku. Starý nábytek se mísí s novým. Můžete si dát kávu ve starém houpacím křesle u konferenčního stolku v bruselském stylu, který měla doma nejedna rodina. Na druhou stranu nechybí ani moderní design. Ne všechna místa k sezení jsou zrovna pohodlná, ale výběr je čistě na vás. Záleží tedy na tom, kdy dorazíte. V exponovaných časech bývá kavárna velmi plná, ale dokud je hezky, velkou část hostů pojme zahrada.

Kuchyně je zatím ve stádiu příprav, ale dokončena by měla být už brzy. K jídlu tedy zatím můžete vybírat z omezené nabídky polévek, sendvičů a samozřejmě sladkostí, které jsou k vidění na barovém pultu. Když dorazíte po ránu, může se vám poštěstit, že hned vedle baru se budou před zraky hostů připravovat palačinky.

To, že je u Anděla takový krásný prostor, je samo o sobě skvělé. A že si tu můžete dát dobré sladkosti a třeba výborné domácí limonády, je ještě lepší. Ale úplně nejlepší je, že si tu můžete dát dobře připravenou čerstvě praženou výběrovou kávu z liberecké pražírny Nordbeans, a to jak v podobě espressa a od něj odvozených nápojů, tak i jako kávu filtrovanou na dripu, v chemexu či připravenou pomocí aeropressu.

Čtěte také:

Zůstaňte v Praze! Průvodce víkendovou metropolí #20

Chilli Point: Někdo to rád opravdu pálivé


Mohlo by vás zajímat

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

  • Jaroslav Žlábek: Na jedno nabití ujedeme 1000 kilometrů

  • Daniel Stein Kubín: Slova jsou jen slova, surf a poušť…

Hry pro příležitostné hráče