Menu Zavřít

8 životních pravd, které se překvapivě skrývají v Harrym Potterovi

16. 5. 2016
Autor: warner bros.

Vnímáte čarodějnického učně Harryho Pottera, kterého vytvořila J. K. Rowling, jako idol malých dětí? Tak to se hodně pletete. Harry Potter je něco jako Malý princ. V jakémkoliv věku ho čtete, v jakékoliv životní fázi se na něj díváte, objevíte vždy nová moudra, která jste minule přehlédli. Je až dechberoucí, jaké hluboké pravdy se v sérii knih skrývají.

1. „Nezájem a zanedbávání často napáchají víc škody než otevřená nenávist…“ (Albus Brumbál, Harry Potter a Fénixův řád)

2. „Slova jsou, podle mého ne tolik skromného názoru, naším nejvíce nevyčerpatelným zdrojem magie. Schopná způsobovat zranění i napravovat je.“ (Albus Brumbál, Harry Potter a Relikvie smrti)

3. „Pokud chceš vědět, jaký někdo doopravdy je, všimni si, jak se chová ke svým podřízeným, ne k sobě rovným.“ (Sirius Black, Harry Potter a Ohnivý pohár)

4. „Stáří bývá pošetilé a zapomnětlivé, takže má sklon mladé podceňovat.“ (Albus Brumbál, Harry Potter a Princ dvojí krve)

5. „Důvtip je nade všechna bohatství lidí.“ (Rowena z Havraspáru, Harry Potter a Relikvie smrti)

6. „Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.“ (Albus Brumbál, Harry Potter a Ohnivý pohár)

7. „Jsem takovej, jakej jsem, a nestydím se za to. Nikdy se za to nestyď,‘ říkával vždycky můj nebohej taťka. Najdou se takový, který ti to budou mít za zlý, ty ale nestojej za to, aby sis kvůli nim dělal těžkou hlavu.‘“ (Hagrid, Harry Potter a Ohnivý pohár)

8. „Budeme silní jen tehdy, jestliže dokážeme být jednotní, a budeme slabí, jestliže se nedokážeme dohodnout.“ (Albus Brumbál, Harry Potter a Ohnivý pohár)

BRAND24

Víte, jak se autorka Harryho Pottera dostala k psaní?

Deset slavných, kteří změnili svůj život

J. K. Rowlingová

Čtěte dále:

Nejlepší citáty Napoleona Hilla, autora nejúspěšnější motivační knihy v dějinách

Jak se stát úspěšným: 7 motivačních citátů od těch, jimž se to povedlo

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).