Menu Zavřít

ZRCADLO

29. 9. 2003
Autor: Euro.cz

Ve čtvrtek 18. září při příležitosti zahájení výstavy Hodiny a klenoty 2003 proběhlo vyhlášení vítězů soutěže Šperk roku 2003, kterou pořádalo Sdružení klenotníků ahodinářů ČR a společnost Incheba Praha. Cílem celé akce bylo umožnit prezentaci původní žákovské, umělecké a komerční tvorby.

KDO VYROBIL NEJHEZČÍ ŠPERK?

Díla studentů, ale i ostatních volně tvořících umělců hod notila porota sestavená ze zástupců Uměleckoprůmyslového a N árodního muzea, odborníků z výrobní i obchodní praxe a zástupců „běžného spotřebitele“. Kategorii žákovský šperk vyhrála Vlasta Šormová (SUPŠ Jablonec n. N.) s dílem krabička INRÓ (na obrázku). Nejvyšší ocenění v kategorii umělecký šperk získal dámský prsten leporelo s černou perlou šperkářky Lucie Lošťákové (MOON), která rovněž zvítězila v komerční šperk, tentokrát s pánským prstenem „Ty a já“.

BRAND24

SHOOTING FASHION STARS 2003

Tento nový projekt představuje mladé módní návrháře a jejich aktuálních tvorbu. Kolekce Michaely Bakotové, Dany Turečkové a Y vony Leitnerové (D.T. Leitner), Báry Kučerové a Aleše Šeligy (Aleš Báry) a Petra Kaloudy můžete zhlednout na módní přehlídce 2. října 2003 od 19.00 v prostoru Gallery Art Factory (Václavské náměstí 15, Praha). Informace: Agentura Sára Events Prague, 224936011.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).