Menu Zavřít

Zmírníme hygienické předpisy

18. 9. 2006
Autor: Euro.cz

MARTIN ŘÍMAN, MINISTR PRŮMYSLU A OBCHODU:Centrální registrační místa a zmírnění hygienických požadavků v oblasti stravovacích služeb. To byly první sliby ministra Martina Římana na setkání se zástupci Hospodářské komory.Legislativa upravující povinnosti poskytovatelů stravovacích služeb je v řadě případů nesmyslně přísná.

MARTIN ŘÍMAN, MINISTR PRŮMYSLU A OBCHODU: Centrální registrační místa a zmírnění hygienických požadavků v oblasti stravovacích služeb. To byly první sliby ministra Martina Římana na setkání se zástupci Hospodářské komory.

Legislativa upravující povinnosti poskytovatelů stravovacích služeb je v řadě případů nesmyslně přísná. Myslí si to alespoň prezident Hospodářské komory ČR Jaromír Drábek. „Jako problematické se nám jeví také fungování Centrálních registračních míst. Zkušenosti podnikatelů z různých krajů se po měsíci fungování různí, ale vesměs jsou velmi negativní,“ dodává.

Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman však v obou případech slibuje přijetí kroků k urychlenému řešení problémů. „Ministerstvo podnikne v nejbližší době kroky vedoucí k úpravě vyhlášky o hygienických požadavcích na stravovací služby. Jsem přesvědčen, že společně s ministerstvem zdravotnictví dokážeme upravit vyhlášku tak, aby odpovídala všem unijním požadavkům a zároveň nesvazovala podnikatelům ruce více, než je nezbytně nutné. Je nesmyslné, aby čeští restauratéři museli plnit výrazně náročnější požadavky, než jejich kolegové v Belgii, Francii a dalších členských zemích,“ vysvětluje Říman.

CONTENT24

„Na řešení problematického fungování Centrálních registračních míst již pracujeme. Zadal jsem pokyny pro zpracování analýzy kritických míst, která zmapuje největší problémy s fungováním Centrálních registračních míst v jednotlivých regionech České republiky,“ dodal Říman.

Martin Říman i Jaromír Drábek se shodli na nutnosti revize řady vyhlášek upravujících podnikatelské prostředí v České republice. Další důležitou oblastí, o které ministr Říman diskutoval s prezidentem Drábkem, byla potřeba vytvoření jednotného hospodářského rejstříku a jednotného registračního a informačního místa pro podnikatele.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).