Menu Zavřít

Zlínský kraj rozdělí 6,3 milionu na vodohospodářské stavby

17. 8. 2004
Autor: Euro.cz

Zlínský kraj rozdělí mezi osm obcí 6,3milionu korun na realizaci drobných hospodářských staveb. Dotacepůjdou na budování nových kanalizací, rekonstrukce kanalizačníchsítí a dobudování čistíren odpadních vod, řekl dnes novinářůmkrajský radní Vojtěch Jurčík. Peníze získají Rusava a Skaštice naKroměřížsku, Velehrad, Sušice a Šumice na Uherskohradišťsku,Hvozdná a Vysoké Pole na Zlínsku a Branky na Vsetínsku.

Kraj rozděluje dotace na tyto účely letos již podruhé.“Program jsme vyhlásili v dubnu. V prvním kole se ale nevyčerpalyvšechny prostředky, proto jsme vyhlásili druhé,“ řekl Jurčík ČTK.Připomněl, že v prvním kole rozdělil kraj mezi pět obcí přes 11milionů korun.

BRAND24

Z prvního kola zbylo více než pět milionů korun, kraj přidaldalší milion. Podmínkou udělení dotací byla podle radníhorealizace v tomto roce. „Nebude to problém. Jedná se o připravenéakce,“ dodal Jurčík.

V prvním kole získaly dotace obce Bílovice v okreseUherské Hradiště, Ratiboř, Kateřinice a Hošťálková na Vsetínsku aSkaštice na Kroměřížsku.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).