Menu Zavřít

Zlín hledá dodavatele kongresového centra

19. 2. 2009
Autor: Euro.cz

Zlínská radnice začala hledat dodavatele, který pro ni postaví polyfunkční budovu rozestavěného Kongresového centra Zlín.

Termín pro podání nabídek skončí na začátku dubna. Podle primátorky Zlína Ireny Ondrové by už touto dobou mělo být také rozhodnuto, zda město na dostavbu areálu získá i finanční dotaci z evropských fondů.

BRAND24

Komplex kongresového centra s polyfunkční budovou a s restaurací má spolu se sousedním Univerzitním centrem vytvořit zcela nový areál přímo ve středu krajského města. Univerzitní část byla dokončena a zprovozněna loni. Kongresové centrum sice začala zlínská radnice stavět už v roce 2006, dosud z něj ale stojí jen jeho spodní část.

„Byl schválen ten první krok, který je nejdůležitější, a to je integrovaný plán rozvoje města,“ řekla Ondrová. Podle něj by totiž evropské peníze právě na stavbu polyfunkční budovy kongresového areálu mohly směřovat. Pouze stavba polyfunkční budovy by měla přijít na 410 milionů korun bez DPH, dotací z evropských fondů by ale město chtělo pokrýt zhruba 85 procent nákladů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).