Menu Zavřít

Zlín chce chátrající budovu v centru

1. 4. 2009
Autor: Euro.cz

Zlínský magistrát hodlá odkoupit budovu bývalého okresního soudu v centru města. Zchátralý objekt patří ministerstvu spravedlnosti, radnice za něj nabídla 12,5 milionu korun. Nabídku již odeslala ministerstvu.

V případě, že se městu podaří objekt získat, hodlá jejzrekonstruovat a přeměnit na multifunkční budovu s obchody, kancelářemia byty. Uvedl to náměstek primátorky Martin Janečka.

BRAND24

Radnice zároveň zahájila jednání s ministerstvem vnitra. Městu totižpatří zámek v místní části Klečůvka, kde je archiv spadající do správyprávě ministerstva vnitra. „Nabízíme České republice, aby si vzala dovlastnictví zámek a nám aby převedla budovu soudu. Takže máme dvě cestya budeme se snažit, aby alespoň jedna z nich byla úspěšná,“ komentovalJanečka. Doufá, že vláda radnici nakonec vyjde vstříc. Zároveň aleupozornil, že v případě, že by byl objekt bývalého soudu dražen, městoby jej s největší pravděpodobností nezískalo.

V nakládání s pozemkem i s budovou soudu bránil spor s firmou EkoUnibau, která tam už v roce 1994 soudu slíbila vybudování domupeněžnictví. Slib nesplnila, areál si ale přesto nadále nárokovala.O pozemek se přitom nestarala žádná ze stran sporu. V polovině říjnaloňského roku uznal nárok instituce na půdu v sousedství budovyNejvyšší soud. Budova chátrá, okenní tabule jsou popraskané, stěnyponičené sprejery, okolí je zarostlé a zdevastované.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).