Menu Zavřít

Živnostenský rejstřík bude fungovat jen omezeně

23. 6. 2008
Autor: Euro.cz

Provoz informačního systému Živnostenského rejstříku bude od 25. června do 1. července omezen.

Na svých webových stránkách o tom informuje ministerstvo průmyslu a obchodu. Veřejně přístupná část na webu www.rzp.cz bude provozována nezálohovaně, takže může docházet ke krátkodobým výpadkům a omezením poskytovaných služeb.

BRAND24

Na čtyři hodiny se úplně zastaví provoz rejstříku. Mimo provoz bude od půl dvanácté do půl čtvrté v noci z pondělí 30. června na úterý 1. července. Podle mluvčího ministerstva Tomáše Bartovského je důvodem fakt, že 1. července 2008 vstupuje v účinnost novela živnostenského zákona. V souvislosti s rozsáhlými změnami, které úprava přináší, je zapotřebí provést automatizované změny u zhruba 85 procent údajů vedených v databázi Živnostenského rejstříku.

Po tuto dobu nebudou s informačním systémem pracovat živnostenské úřady ani další subjekty, jako je Policie ČR nebo Česká obchodní inspekce. Omezení provozu pro podnikatele neznamená podle ministerstva zásadní komplikace. Veškerá podání podnikatelů budou živnostenské úřady přijímat v běžných úředních hodinách. Jediné omezení pro podnikatele spočívá v tom, že nebude možné vystavovat živnostenské listy „na počkání“. Zákonem stanovené lhůty pro vyřízení však budou dodrženy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).