Menu Zavřít

Zítra bude tančit všude

6. 3. 2006
Autor: Euro.cz

Patricie Procházková začala s tancem po těžkém úrazu v 32 letech. Nejdříve jako nadšený začátečník, posléze jako lektorka. Dnes vlastní největší školu orientálních tanců u nás, zaměstnává přes čtyři desítky lektorek a její škola má pobočky po celé republice. „Já jsem vlastně nikdy podnikatelkou nebyla.

Patricie Procházková začala s tancem po těžkém úrazu v 32 letech. Nejdříve jako nadšený začátečník, posléze jako lektorka. Dnes vlastní největší školu orientálních tanců u nás, zaměstnává přes čtyři desítky lektorek a její škola má pobočky po celé republice.

„Já jsem vlastně nikdy podnikatelkou nebyla. Vždycky jsem pracovala jako účetní nebo sekretářka,“ říká Patricie Procházková. Orientálnímu tanci zcela propadla, když se stal jedinou možnou rehabilitací po těžké automobilové nehodě. Postupně se vypracovala z tanečnice na lektorku.

„První tři roky jsem učila sama na živnostenský list, ale brzy jsem zjistila, že trávit třicet hodin týdně v tělocvičně a po nocích se věnovat administrativě, případně vylepovat letáčky na kurzy po sídlištích, nejde dlouho vydržet,“ vzpomíná Procházková. Rozhodla se tedy zkusit založit vlastní školu.

Aisha začínala se sedmi lektorkami a jasnou strategií. „Chtěla jsem od začátku nabízet víc než jen taneční kurzy. Proto je dnes součástí Aishy obchod, kde je k dostání nejen vše potřebné pro orientální tanec, ale také vodní dýmky nebo orientální šperky,“ vysvětluje Procházková. Aisha funguje také jako cestovní kancelář a pořádá zájezdy, spojené s výukou orientálního tance, především do Egypta a Tunisu.

Aisha dnes působí ve více jak dvaceti českých a moravských městech a jejími kurzy prošlo od roku 2002 více než 10 000 žen, včetně jednoho muže. „Orientální tanec oslovuje širokou cílovou skupinu žen, které se chtějí hýbat, ale nemají potřebu soutěžit s mladými holkami na spinningu nebo v posilovně. Jeho ohromnou předností je, že sluší a vypadá přirozeně na ženě v každém věku,“ pochvaluje si Procházková. Ohromné věkové rozpětí návštěvnic Aishy jí dává za pravdu - nejmladší tanečnici je patnáct let, zatímco nejstarší oslavila minulý rok šedesáté deváté narozeniny.

BRAND24

„Orientální tanec je rok od roku více v módě a konkurence přirozeně stoupá, z čehož mám radost. Vždyť jen za poslední dva roky jsme měli každé čtvrtletí 50% nárůst v počtu přihlášených tanečnic,“ usmívá se Procházková.

Dokument o Patricii Procházkové je součástí Dvanácti odvážných -dokumentární série o originálních českých podnikatelích, které na televizní obrazovku nominuje veřejnost. Seriál Dvanáct odvážných, jehož producentem je Vodafone, vysílá každou neděli ve 13.50 televize Prima. Více na www.dvanactodvaznych.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).