Menu Zavřít

Zisk skupiny Agrotrade stoupl loni na 130 milionů

30. 10. 2016
Autor: Profimedia.cz

Společnost Agrotrade, která ovládá výrobce majonéz a dresinků Boneco, chovatelskou společnost kuřat Xaverov a firmu Xaverov Trade, loni zvýšila svůj konsolidovaný zisk o 29 procent na 129,5 milionu korun. Vyplývá to z účetní uzávěrky firmy, umístěné ve Sbírce listin.

Tržby společnosti, kde je předsedou představenstva bratr současného šéfa Agrární komory ČR a exministra zemědělství Miroslava Tomana Zdeněk, se snížily o zhruba sedm procent na 1,5 miliardy korun.

Z toho v potravinářství a zemědělství společnost vykázala výnosy v hodnotě 1,2 miliardy korun. „V porovnání s předchozím rokem došlo k mírnému nárůstu v dodávkách do potravinářského a zemědělského sektoru a nedošlo ani k výraznějším rozdílům v dodávkách do zahraničí a prodeji služeb a zboží,“ uvedla společnost. Celkově v ní bylo zaměstnáno ke konci loňského roku 529 lidí, z toho 18 na řídících pozicích.

V loňském roce získala skupina 21,7 milionu korun na provozních dotacích pro společnost Xavergen. Ta se letos nově přejmenovala zpět na Xaverov. „Je to logické vyplynutí návratu pojmu, který byl na našem, ale i zahraničním trhu spojován s kvalitou a vysokou produkční schopností české drůbeže,“ uvedl ředitel společnosti Josef Čtvrtečka. Firma patří mezi největší producenty jednodenních kuřat masného typu v ČR, podle svého webu zaujímá asi polovinu trhu.

Například v ovládané společnosti Boneco klesl loni zisk na třetinu, tedy na zhruba 5,5 milionu korun, jak se píše ve výroční zprávě firmy.

Dále čtěte:

Jurečka: Soběstačnost Česka by mohla zaměstnat 42 tisíc zemědělců

CONTENT24

Dilema EET. Na kolik vyjde daňové poplatníky točené pivo?

Policie prověřuje smlouvy Agrofertu se správou hmotných rezerv


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).