Menu Zavřít

Želetava nesmí používat Apetitto ani v podtitulu

23. 10. 2006
Autor: Euro.cz

Společnost Bel Sýry Česko v Želetavě nesmí používat název Apetitto ani v podtitulu k sýrům Smetanito. Želetavská sýrárna přejmenovala svůj výrobek kvůli sporu o značku Apetito s firmou TPK. Název Apetitto ale dál používala ve spojení Smetanito -dříve Apetitto.

Společnost Bel Sýry Česko v Želetavě nesmí používat název Apetitto ani v podtitulu k sýrům Smetanito. Želetavská sýrárna přejmenovala svůj výrobek kvůli sporu o značku Apetito s firmou TPK.

BRAND24

Název Apetitto ale dál používala ve spojení Smetanito -dříve Apetitto. Brněnský krajský soud vydal předběžné opatření, kterým firmě zakázal užívat název sýru na obalech i v reklamách.

Návrh na předběžné opatření podala hodonínská společnost TPK. Celý spor o ochrannou známku se táhne několik let. Hodonínská i želetavská sýrárna původně patřily pod jeden podnik a Apetito vyráběly obě. Po privatizaci ale každá z firem získala jiného majitele a ochrannou známku si jako první zaregistrovalo TPK. V Želetavě se proto začal vyrábět sýr se třemi písmeny t v názvu - Apetitto.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).