Menu Zavřít

Zaslechli jsme

4. 11. 2002
Autor: Euro.cz

"Nikdy jsem nezaslechl, že by si třeba chirurg, konstruktér nebo význačný ekonom zakládali na tom, že jsou intelektuálové. To je možné pozorovat spíše u neproduktivní inteligence, která podvědomě cítí potřebu co největšího přerozdělování," myslí si hudebník a humorista Ivan Mládek o pojmu intelektuál.

„Ty tomu houby rozumíš. Podívej se na své ruce a na moje,“ umravnil jednoho z přítomných novinářů hvězda zemědělské demonstrace rolník Petr Roubec.

„Žiji s politikem Radimem Nováčkem. Díky mým blízkým je můj život plný lásky a porozumění,“ uvádí kandidátka ČSSD na senátora v Ostravě Hana Zelenková o svém druhu, který jako předseda ostravské US-DEU podpořil jejího protikandidáta z ODS Václava Roubíčka.

„Nastává nová příležitost, aby Senát nezčervenal, a aby prezidentský úřad nezčervenal,“ prohlásil Václav Klaus ne adresu senátních voleb.

„Někdy jsem si připadala, že my radní jsme něco mezi rukojmím a fackovacím panákem,“ povzdychla si členka Rady ČT biskupka Jana Šileřová na zasedání rady.

BRAND24

„Trváme na svědecké výpovědi ministra vnitra. V jednom z protokolů je totiž výslovně uvedeno, že Eva Tomšovičová prohlásila, že si u ní ministr Gross objednal vraždu bývalé náměstkyně ministra zahraničí Heleny Opolecké,“ prohlásili obhájci Karla Srby Miroslav Kříženecký a Vít Široký.

„Nechápu motivaci, viděl bych v tom zlou vůli lidí, kteří akorát chtějí provokovat veřejnost a čeřit vodu,“ hájil se Václav Havel proti domněnkám, že se ještě jednou v budoucnu pokusí kandidovat v přímé volbě na prezidenta ČR. Jaromír Morávek předseda Svazu vlastníků půdy a soukromých rolníků ČR

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).