Menu Zavřít

Zaslechli jsme

10. 2. 2003
Autor: Euro.cz

"Sakramentsky nám scházejí hrdinové. My je totiž umíme akorát ponižovat, ničit a ostouzet. A lid sám se zmohl akorát na zbožnění Švejka!" - Scénárista Jiří Křižan, který v současnosti připravuje scénář o V. Hučínovi, kontorverzní postavě polistopadových českých tajných služeb.

„Mít prezidentem člověka, o němž víme, že se radí s Bohem, to může prázdnějšího člověka zneklidňovat.“ - Ludvík Vaculík komentuje komentáře k pokusům dosadit na prezidentský stolec kněze Tomáše Halíka.

„Objevují se postupy mimořádné, maskované »dobrem« a »moudrostí«: prezidentem má být biochemik, protože ví, jak se zřetězují sacharidy. V ědci byli posledním pokusem, jak dostat Klause z kola.“ - Karel Steigerwald o peripetiích českého hledání prezidenta.

„Dlouho do noci jsme probírali, co by moje prezidentování znamenalo pro Univerzitu Karlovu, jak by na tom mohla prodělat nebo vydělat.“ - Rektor UK Ivan Wilhelm o pragmatickém zvažování své kandidatury na úřad hlavy státu.

„Jedna miss říkala, že dělá Komenského univerzitu, ale když přišla řeč na to, kdo to Komenský byl, nevěděla.“ - Jiří Kodet o své účasti v porotě při volbě Miss Slovensko.

„Jsou to hrozné peníze, bez invence. Typický byrokratický produkt, kde zadali, aby tam byly mosty a okna!“ - Tvůrce současných českých bankovek Oldřich Kulhánek o eurobankovkách.

BRAND24

„Ty debilní konflikty pramení z toho, že si lidé nerozumí.“ - Novinářka Petra Procházková o válkách v současném světě.

„Tvrzení, že Škromach chce zvýšit daně, chci jednoznačně popřít. Sazby není potřeba zvyšovat, zvyšovat by se měl základ, ze kterého se daně vypočítávají.“ - Ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach o svém postoji k reformě veřejných rozpočtů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).