Menu Zavřít

Zarážky Jiřího Vaška

23. 8. 2010
Autor: Euro.cz

Fuksa proti proudu

Ministr zemědělství Ivan Fuksa se vyjádřil proti stavbě velkých přehrad jako ochraně před povodněmi. Ministr preferuje výstavbu menších polderů podél řek. Ty jsou levnější a na rozdíl od přehrad nenarážejí na překážky, jako je odpor obyvatel.

Ministr zemědělství zřejmě bude brzy poctěn návštěvou příslušných lobbistů, kteří mu jeho velmi rozumný plán nestavět přehrady rozmluví. Tolik plánovaného betonu přeci nemůže přijít vniveč!

Najděte Paroubkovi zaměstnání

Jiří Paroubek v Otázkách Václava Moravce uvedl, že jeho život řadového poslance je nudný. Plánuje napsat hned několik knih. Paroubek přiznal, že se nudí, protože byl zvyklý pracovat 16 hodin denně, a nyní je většinou se svou ženou na chatě u Prahy nebo na dovolené.

Že je život řadového poslance až tak nudný, že může být pořád na dovolené nebo na chatě a psát knihy, jsem netušil. Při představě, že se podobně jako Paroubek nudí dalších 150 poslanců, kteří nejsou premiéry, předsedy nebo něčím podobným, se mi otvírá nůž v kapse. Co takhle vymyslet seznam úkolů pro Paroubka, aby se nenudil?

OdSTRčení a zase přiSTRčení

Z vědecké rady Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) vystoupil na protest proti krokům nově jmenovaného ředitele Daniela Hermana historik Vilém Přečan. Herman povolal zpět několik lidí, kteří byli předchozím vedením odvoláni, neboť byli spjati s předminulým vedením Pavla Žáčka.

Způsob vedení ÚSTRu zdá se mi poněkud nešťastným. Jeden ředitel odvolá spolupracovníky bývalého ředitele, další je zase přivolá a tak pořád dokola. Neměla nová volba sloužit k uklidnění poměrů? Má údajně vědecký ústav, v němž se vedou politické boje, smysl?

Koncentrační tábor a spalovna Malešice

Pražský radní Jiří Janeček (ODS) prosadil do plánu boje s bezdomovectvím vytvoření tábora, který nazval „bezdomoveckou oázou“. Má vzniknout u malešické spalovny a sloužit k tomu, aby zde „lidé bez domova mohli žít podle svého stylu života“. Bezdomovce by do tábora měly vozit mikrobusy.

Radní Janeček si zjevně vzal příklad z nacistické Třetí říše. Koncentrační tábory měly také údajně sloužit k tomu, aby tam Židé a jiný „lidský odpad“ mohli žít podle svého stylu života a neobtěžovali počestné Němce. A jako jsou na kraji Prahy Malešice, je na kraji Mnichova poetická víska Dachau. A transporty vlakem mají nahradit moderní mikrobusy.

Lidská práva pro heterosexuální gentlemany

BRAND24

Jmenování kontroverzního Romana Jocha poradcem předsedy vlády pro lidská práva vyvolalo protesty veřejnosti. Proti jeho jmenování minulý týden protestovala asi stovka lidí. Roman Joch veřejně obhajuje mučení, odmítá rovnost mezi muži a ženami nebo legalitu homosexuality a vyzývá k nahrazení demokracie autoritativní pravicovou vládou „gentlemanů“.

Po ministru životního prostředí dýchajícím za průmysl další „cimrmanovské“ jmenování naší nové politické elity. Je to jako pověřit ředitele tabákové firmy kampaní za boj proti kouření.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).