ZAPEČENÉ MEXICKÉ TORTILLY

23. února 2004, 00:00 - admin
23. února 2004, 00:00

Potřebujete: pšeničné tortilly, lilek, cibuli, 200 g rajčat a150 g mozzarelly, prolisovaný stroužek česneku, lžíci celého zeleného pepře, lžičku sušené bazalky a pepř. Z lilku odstraňte stopku a nakrájejte jej na proužky silné cca 1 cm. Dejte je do cedníku, posypte solí a nechte 15 minut proležet.

Pak je důkladně propláchněte a nakrájejte na kostičky. Rajčata nakrájejte na plátky, cibuli na kolečka. Na pánvi rozehřejte olej aosmahněte na něm cibuli a lilek, po chvíli přidejte rajčata a opékejte 10 minut. Přidejte česnek, pepř, bazalku a mletý pepř, promíchejte. Tortilly naplňte omáčkou a naskládejte do pekáčku. Sýr nakrájejte na plátky a položte navrch na omáčku. Tortilly zapékejte dozlatova 20 minut v troubě předehřáté na 180°C.

Mohlo by vás zajímat

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

Hry pro příležitostné hráče