Menu Zavřít

Zákazník - mlsný jazyk

26. 3. 2007
Autor: Euro.cz

PSALI JSME PŘED 15 LETY 1992Mezi obory, kterým krach asi v žádném případě nehrozí, patří potravinářská výroba. Jíst se prostě musí. Ale na pultech se objevila produkce zahraničních konkurentů a zákazník, i když zatím spíše podle stavu své peněženky, si začíná vybírat. Šanci výběru mají už i výrobci.

PSALI JSME PŘED 15 LETY 1992

Mezi obory, kterým krach asi v žádném případě nehrozí, patří potravinářská výroba. Jíst se prostě musí. Ale na pultech se objevila produkce zahraničních konkurentů a zákazník, i když zatím spíše podle stavu své peněženky, si začíná vybírat. Šanci výběru mají už i výrobci.

V zavedených výrobách se jen velmi těžce hledá sortiment výrobků, který by upoutal spotřebitele a dokázal zajistit firemní prosperitu. Přispívá k tomu i nedostatek informací o nových technologií, které umožní nové výrobky produkovat.

Pro potravinářské podniky hledající zajímavý výrobní program může být atraktivní i řada výrobků, kde je jako obalová hmota pro vnitřní náplň produktu, který tvoří kombinace různých potravin, použito mleté maso (vepřové, hovězí, drůbeží, rybí) s různými chuťovými přísadami.

Jako obal lze výhodně použít i sýry. Tyto výrobky lze plnit jakýmikoliv náplněmi, takže vzniká možnost pružně přizpůsobovat trvalými obměnami sortiment poptávce, ale kromě jiného je tu možná i specializace například na nové typy výrobků racionální výživy. S předem určenými dietetickými vlastnostmi a vysokým stupněm zhodnocení základní suroviny.

BRAND24

Stejně tak není z domácích výrob zatím pokryt sortiment potravinářských výrobků luxusního charakteru, i do potravinářství už proniká specializovaná moderní technologie, která patří do skupiny high-tech, tedy špičkových technologií.

Podstatné je, že jejich aplikace umožňuje vytvořit celé návazné, i kapitálově propojené sítě výrobců, mrazíren a prodejců, kteří mohou z domácích zdrojů nabízet atraktivní sortiment srovnatelný s tím, který až dosud byl spíše doménou zahraničních dodavatelů.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).