Menu Zavřít

Zákaz předjíždění pro kamiony

23. 1. 2006
Autor: Euro.cz

* Jak to bude se zákazem jízdy kamionů v levém pruhu na dálnicích? Prošel nakonec příslušný zákaz, nebo nikoliv? Pokud ano, od kdy bude platit? Lenka Levá

BRAND24

Jak to bude se zákazem jízdy kamionů v levém pruhu na dálnicích? Prošel nakonec příslušný zákaz, nebo nikoliv? Pokud ano, od kdy bude platit?

Lenka Levá Ano, zákaz předjíždění pro kamiony na dálnicích prošel. Platit má od 1. července letošního roku. Týká se nákladních automobilů nad 3,5 tuny a jízdní soupravy, jejichž délka přesahuje sedm metrů. Zákaz má platit na dálnicích se dvěma pruhy (tam, kde jsou tři, je předjíždění povoleno ve dvou pomalejších pravých pruzích). Někteří politici a zástupci autodopravců však chtějí co nejdříve prosadit zrušení tohoto zákazu. Podle nich by totiž nevedl ke zvýšení plynulosti provozu, ale naopak k jeho zpomalení a k nárůstu nebezpečných situací. Ostatně také proto tento zákaz senátoři z návrhu vyškrtli, sněmovna však poté zákon znovu schválila i s tímto zákazem. Novinkám, které v souvislosti s novým zákonem nastanou od 1. července, se budeme ještě jednou podrobněji věnovat v příštím čísle Profitu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).