Menu Zavřít

Zajištění efektivního provozu firmy

7. 5. 2007
Autor: Euro.cz

TIP PRO PODNIKATELE Pokud má vaše firma dva či více počítačů, mohli byste pomocí sítě klient/server a správného softwaru dosáhnout významných úspor času a nákladů při současném zvyšování efektivity a produktivity vašich zaměstnanců. Server je speciálně vyhrazený počítač, který se používá k centralizaci informací a prostředků.

TIP PRO PODNIKATELE

Pokud má vaše firma dva či více počítačů, mohli byste pomocí sítě klient/server a správného softwaru dosáhnout významných úspor času a nákladů při současném zvyšování efektivity a produktivity vašich zaměstnanců.

Server je speciálně vyhrazený počítač, který se používá k centralizaci informací a prostředků.

V tomto výkonném počítači je nainstalován serverový software, který má za úkol provádět konkrétní úlohy, jako je například sdílení souborů, zpracování tisku a připojení k internetu pro každého ze síťových klientů - mezi které patří jednotlivé počítače, mobilní zařízení a tiskárny.

V tomto typu síťového prostředí (klient/server) může vaše firma dosáhnout významné úspory času a nákladů v porovnání s používáním sítě peer-to-peer (pouhé propojení více počítačů).

Instalací serveru získáte tyto možnosti:

* zálohovat informace společnosti, zabránit tak ztrátě dat a ušetřit čas,

* zvýšit zabezpečení řízením přístupu k citlivým datům (finanční záznamy, informace o pracovnících),

* zajistit centrální přístupový bod pro informace namísto uchovávání informací v jednotlivých počítačích,

* sdílet vybavení (faxy, tiskárny) a prostředky (přístup k internetu) ke snížení nákladů. Server se správným softwarem může vám i vašim zaměstnancům přinést tyto další výhody:

* časová úspora díky vyhledávání, ukládání a sdílení informací společnosti v jednom centrálním, zabezpečeném umístění,

* rychlý a snadný přístup k podnikovým informacím -bez ohledu na to, zda pracujete v kanceláři či na cestách,

* optimalizace distribuce e-mailů a faxů, zejména při zaměřování na početné cílové skupiny,

* zlepšení zabezpečení sítě -díky kterému bude možné určit, kteří uživatelé a která zařízení mají mít přístup k vašim informacím a systémům.

BRAND24

Server pomáhá minimalizovat riziko ztráty důležitých dat, ale i riziko technických problémů, náhodného odstranění nebo útoků uživatelů se zlými úmysly. Zabezpečené technologické prostředí, které vaší firmě spolehlivě poskytuje vysokou dostupnost, je velmi důležité k tomu, aby pracovníci mohli být produktivní.

Více informací naleznete na www.svetbezstresu.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).