Zájem o značku Regionální potravina roste

22. října 2010, 11:40 - bay, ČTK
22. října 2010, 11:40

Značku Regionální potravina získalo letos 71 výrobků z přihlášených 943 produktů. Zájem o toto zboží podle výrobců vzrostl až několikanásobně.

Foto: Jakub Stadler

Platí to například o Regionálních potravinách Jihočeského kraje, které se vyhlašovaly jako první během léta,“ uvedl ministr zemědělství Ivan Fuksa. Soutěže jsou určeny především pro menší, často rodinné české firmy, které nabízejí své zboží převážně v okolí své výrobny. Projekt bude pokračovat i v příštím roce.

Výrobek musí být vyroben v regionu z tradičních surovin, přičemž podíl tuzemských ingrediencí musí tvořit minimálně 70 procent. Hlavní složka musí být stoprocentně domácího původu. „Cílem této kampaně je snaha prosadit na našem trhu opravdu kvalitní, chutné, čerstvé a tradiční speciální potraviny, je to také podpora zaměstnanosti daného regionu,“ dodal ministr.

Mohlo by vás zajímat

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

Hry pro příležitostné hráče