Menu Zavřít

Zadlužíš? Zaplatíš!

16. 3. 2012
Autor: profit

Začínám si našich politiků vážit. Konečně přestávají myslet jen na sebe a začínají mít na paměti také blaho této země. ODS podala návrh, že by politici měli přijít o pětinu platu, pokud jejich kroky povedou k zadlužování státu. Nad vyrovnaným hospodařením země by měla bdít nezávislá rozpočtová rada.

Foto: Profimedia.cz

 Nezní to krásně? Vlastně mi tu už chybí jen hodná víla a princ, co si vezme princeznu za ženu, a budou spolu žít šťastně až do smrti. Premiér Nečas si konečně uvědomil, že osobní odpovědnost politika za práci v politice je důležitá!

BRAND24

Politici měli být sankcionováni už dávno. Někteří možná měli dostat i přes prsty a mnozí, tady bych to viděla na dost početnou skupinu, dokonce něčím pořádným přes záda. Pak je tu asi největší skupina ze všech, která neměla být ani sankcionována, ani kárána nebo vytahána za uši, ale rovnou z politiky vyvedena. Jenže to bychom nesměli být v Česku, kde je možné všechno a kde politikům trvalo přes 20 let, než jim došlo, že za svou práci nesou plnou odpovědnost.

Ještě tu vyvstává další, poněkud znepokojivá otázka. Když už si konečně politici všimli a uvědomili, co mají v politice dělat a za co by měli být sankcionováni, zda se tak také bude dít? Protože to, že někdo vytvoří nezávislou rozpočtovou radu, která bude nad vyrovnaným hospodařením bdít, ještě neznamená, že se najde někdo, kdo přesně ukáže na viníka, který tuhle zemi vede do zkázy. Ostatně v tuto chvíli by museli parlament zavřít komplet. Na druhou stranu, možná by právě nevyplácení platů politikům konečně ulevilo chronicky deficitnímu rozpočtu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).