Menu Zavřít

Zácpy na čínský způsob

31. 8. 2010
Autor: profit

Každý z nás to alespoň jednou zažil. Ten ukrutný pocit, kdy uvíznete v pekelné zácpě, strašně spěcháte a vidina toho, že se auta před vámi pohnou alespoň o metr, je naprosto nereálná.

Autor: ČTK

A tak se vztekáte, řvete, a není vám to nic platné. Po pár minutách řevu a marného troubení dospějete k závěru, že bude lepší mlčet, šetřit nervy a čekat. Práce na vozovce anebo dopravní nehoda můžou udělat své a někdy vás na silnici uvězní i na několik hodin. Přesto si troufnu říct: zlatá D1 proti tomu, co zažívají v Číně! Tam totiž v zácpě stojí už desátý den.

Nešťastní řidiči si tak užívají ve vozech slastné chvíle, kdy posilují svoji nervovou soustavu, možná i vybrušují slovník a čekají, až se provoz rozjede. Nedokážu si představit, že bych vyrazila do práce a pak si dala týdenní dovolenou na rozpálené silnici mezi výfukovými plyny.

BRAND24

Kolona v Číně dosahuje už délky neuvěřitelných 100 kilometrů. Nejde se otočit, vycouvat, prostě jste v pasti. Číňané jsou samozřejmě na podobné problémy zvyklí, ale čeho je moc, toho je i na jednoho Číňana příliš. Nejvtipnější na celém problému je fakt, že opravy silnic, kvůli kterým došlo k tak dlouhé koloně, mají trvat až do poloviny září. Takže se Číňanům cesta do hlavního města může ještě pořádně protáhnout.

Vidím to v jasných barvách. Na dálnici rozestavět stánky s nudlemi a rýží, postavit mobilní toalety a trafiky s tabákem. No a příště radši do města zvolit velbloudí karavanu, ta by měla být rychlejší.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).