Menu Zavřít

Za kritiku vyhazují diktátoři

23. 1. 2006
Autor: Euro.cz

GLOSAUž dnes je jasné, že za ČSSD nebudou v nadcházejících parlamentních volbách kandidovat minimálně dva její stávající poslanci. Michal Kraus a Oldřich Němec. Oba původně figurovali na kandidátní listině pro Liberecký kraj. Kraus odstoupil na vlastní žádost, když média informovala o starší „kakaové kauze“, v níž figuroval.

GLOSA

BRAND24

Už dnes je jasné, že za ČSSD nebudou v nadcházejících parlamentních volbách kandidovat minimálně dva její stávající poslanci. Michal Kraus a Oldřich Němec. Oba původně figurovali na kandidátní listině pro Liberecký kraj. Kraus odstoupil na vlastní žádost, když média informovala o starší „kakaové kauze“, v níž figuroval. Němec byl nedobrovolně vyškrtnut poté, když se odvážil nahlas říci, že případná kandidatura Krause sociální demokracii poškodí. Nakonec tuto skutečnost pochopil i sám Kraus, a proto po dvaceti letech sám ukončil politickou kariéru.

Předsednictvo ČSSD, které Krause do posledního dechu hájilo, se vyškrtnutím Němce z kandidátky zachovalo jako diktátor, požadující tupou poslušnost. Hlasy některých straníků volající po vyloučení Němce ze strany tento hořký dojem jen potvrdily.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).