Za chuť, zdraví a spravedlivou cenu

23. října 2009, 18:57 - Petr Bušta
23. října 2009, 18:57

Slow Food

Česká pobočka hnutí Slow Food poprvé vyhlásila své výroční ceny za potravinářské produkty vyrobené převážně z domácích surovin. „Kritéria Slow Food vyžadují, aby měl výrobek odpovídající chuť, neobsahoval přidané látky škodící lidskému zdraví a třetím charakteristickým rysem je, že bude fair, tedy že za něj spotřebitel zaplatí výrobci spravedlivou cenu,“ uvedla při předávání cen místopředsedkyně české pobočky Slow Food Blanka Turturro. (tabulka - box) Výroční ceny Slow Food Beskyd Fryčovice za čistou přírodní šťávu brokolice-jablko
První hořická za klasické hořické trubičky
Biopekárna Zemanka za čokokokosky s kokosem
Danuška Štefanová za svatební koláčky dle rodinného receptu
Ing. Václav Kozel za vepřovou klobásu s nivou a mořskou solí
Ceria za hrachovou obalovací směs Hraška
Tradiční výroba pralinek za čokoládové pralinky
Kozí farma Licibořice Více informací naleznete na http://www.slowfood.cz/

Mohlo by vás zajímat

Další videa z Euro TV
  • Martin Komárek: Už nebudu klukem z plakátu

  • Jiří Strach: Nejsem kaskadér. Bál bych se vložit peníze…

  • Radomil Doležal z CzechTrade: Nejvíc náš těší, když…

  • Největší mýty o bolesti zad

  • Profesor Sameš: Porucha lícního nervu není legrace

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

Hry pro příležitostné hráče
Zavřít