Za chuť, zdraví a spravedlivou cenu

23. října 2009, 18:57 - Petr Bušta
23. října 2009, 18:57

Slow Food

Česká pobočka hnutí Slow Food poprvé vyhlásila své výroční ceny za potravinářské produkty vyrobené převážně z domácích surovin. „Kritéria Slow Food vyžadují, aby měl výrobek odpovídající chuť, neobsahoval přidané látky škodící lidskému zdraví a třetím charakteristickým rysem je, že bude fair, tedy že za něj spotřebitel zaplatí výrobci spravedlivou cenu,“ uvedla při předávání cen místopředsedkyně české pobočky Slow Food Blanka Turturro. (tabulka - box) Výroční ceny Slow Food Beskyd Fryčovice za čistou přírodní šťávu brokolice-jablko
První hořická za klasické hořické trubičky
Biopekárna Zemanka za čokokokosky s kokosem
Danuška Štefanová za svatební koláčky dle rodinného receptu
Ing. Václav Kozel za vepřovou klobásu s nivou a mořskou solí
Ceria za hrachovou obalovací směs Hraška
Tradiční výroba pralinek za čokoládové pralinky
Kozí farma Licibořice Více informací naleznete na http://www.slowfood.cz/

Mohlo by vás zajímat

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

  • Aleš Kučera: Chvíli potrvá, než se lidé naučí se státem…

  • Ondřej Kania: Otevřeme další dvě školy

  • Martin Burda: Bankám v Česku ujíždí vlak

  • Mnislav Zelený Atapana: Přítel amazonských indiánů

  • Jan Bílý: Nebuď uštvaný manažer. Buď král!

  • Jaroslav Žlábek: Na jedno nabití ujedeme 1000 kilometrů

  • Daniel Stein Kubín: Slova jsou jen slova, surf a poušť…

Hry pro příležitostné hráče