Menu Zavřít

Za aktuální kurz lze nyní obchodovat i v malém

20. 11. 2006
Autor: Euro.cz

DEVIZOVÉ TRHY Malé a střední podniky díky novince ČSOB ušetří stovky až tisíce korun na převodech a dalších operacích v cizí měně. Při telefonických transakcích lze směnit koruny aktuálním kurzem, který je platný právě v daný okamžik. Také byste rádi pro své podnikání využili pohybu devizových trhů během pracovního dne?

DEVIZOVÉ TRHY Malé a střední podniky díky novince ČSOB ušetří stovky až tisíce korun na převodech a dalších operacích v cizí měně. Při telefonických transakcích lze směnit koruny aktuálním kurzem, který je platný právě v daný okamžik.

Také byste rádi pro své podnikání využili pohybu devizových trhů během pracovního dne? Ještě donedávna byla tato výsada určena pouze firmám s velkými obraty při nákupu a prodeji měn. Nyní již tři měsíce mohou malé a střední podniky využívat novou službu, která jim usnadňuje forexové obchody (v cizí měně) a ušetří navíc peníze. V Česku tuto službu jako první zavedla ČSOB a také ji zatím jako jediná banka v Česku poskytuje. Převody v cizí měně a transakce nedokumentárního platebního styku v cizí měně za právě platný kurz podnikatelé uskutečňují telefonicky prostřednictvím specializovaných operátorů Klientského centra ČSOB.

Limit pro transakce v cizí měně nastavila banka tak, aby vyhovoval právě menším firmám. Minimální částka je buď tisíc eur, nebo tisíc dolarů. „Možnost směnit i nižší částky za aktuální kurz tady doposud chyběla. Firmy musely využívat pouze pevně stanovených kurzů daných kurzovním lístkem banky, což ve větších objemech nemusí být výhodné. To se teď změnilo,“ říká analytik ČSOB Aleš Dubský. Nižší částky dosud mohli zájemci obchodovat pouze u firem specializujících se na tyto transakce.

Firmy i podnikatelé ušetří při konverzi díky popisované novince poměrně zajímavé částky. Například pokud chtějí směnit euro za koruny a nákupní devizový kurz na kurzovním lístku byl stanoven na 27,90 koruny, je v průběhu obchodního dne možné získat kurz až o desítky haléřů vyšší. Úspora potom v závislosti na objemu směněných korun může být v řádu stovek až tisíců korun.

„Velkou výhodou je také rychlé zpracování transakce. Převod je uskutečněn do dvou hodin. Pracovníci Klientského centra ČSOB transakci zpracovávají již během hovoru se zákazníkem,“ vysvětluje Dubský. Službu mohou společnosti využít nejen pro konverze, ale i pro zahraniční platební styk.

Službu podle Aleše Dubského z ČSOB začaly během prvních měsíců provozu využívat stovky klientů. „Každý měsíc roste objem obchodů o polovinu. ČSOB se podařilo touto zajímavou službou oslovit širokou skupinu malých a středních firem a nabídnout jim naše dlouholeté know-how s obchody v cizí měně,“ říká Dubský.

BRAND24

Obchody v cizí měně jsou zabezpečeny stejně jako všechny operace telefonického bankovnictví v ČSOB - uživatel se musí identifikovat a autorizovat svým PIN kódem a heslem.

Transakce sjednává klientský poradce, který je k dispozici na telefonní lince 844 117 711. Jedinou podmínkou pro sjednávání transakcí s individuálním kurzem je otevřený účet v ČSOB, dostatečný zůstatek finančních prostředků pro požadovanou transakci a aktivovaná služba ČSOB Linka 24.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).