Menu Zavřít

Z besedy hotel

31. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Geosan Group

BRAND24

Na jaře příštího roku přivítá hotel Christie, který vzniká rekonstrukcí bývalého sídla televize Nova, první hosty. Se stavebními pracemi začali v Měšťanské besedě dělníci kolínské stavební firmy Geosan Group loni v prosinci. Po skončení přestavby bude hotel disponovat 130 pokoji, pěti mezonetovými apartmány a jedním bezbariérovým pokojem. Zákazníci naleznou v objektu kromě restaurace i salonek pro 80 lidí. Investorem rekonstrukce, jejíž náklady dosáhnou 120 milionů korun, je firma G-NEMOVITOSTI, již ovládá Luděk Kostka, majitel Geosan Group.
Přestavba nijak výrazně nezasáhne do vnějšího vzhledu, slibuje investor, fasáda do ulice Vladislavova bude zachována. Definitivní podoba architektonického řešení se stále vybírá. Vstup do hotelu s recepcí, lobby-barem, snídaňovou restaurací a zázemím má vést z Vladislavovy ulice. Kolem obvodového vnitřního dvoru, který vznikne odstraněním stropu z roku 1993, mají vzniknout pokoje pro hosty.
Z Měšťanské besedy bylo v květnu 1953 zahájeno historicky první televizní vysílání u nás. Tehdy si Československá televize nechala budovu stavebně upravit a v letech 1993 až 1994 prošel dům generální rekonstrukcí pro komerční stanici Nova, přičemž byly zachráněny či přestavěny některé historické prvky, například stropy v tanečním sále.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).