Menu Zavřít

Wincanton uvažuje o další expanzi

26. 9. 2005
Autor: Euro.cz

LOGISTIKA Logistická firma Wincanton Trans European CZ působí na českém trhu již 12 let a neustále zvyšuje počet zákazníků i objem tržeb. Proto také rozšiřuje počet poboček a přemýšlí o otevření dalších distribučních míst.

LOGISTIKA Logistická firma Wincanton Trans European CZ působí na českém trhu již 12 let a neustále zvyšuje počet zákazníků i objem tržeb. Proto také rozšiřuje počet poboček a přemýšlí o otevření dalších distribučních míst.

Česká pobočka Wincantonu byla založena 29. září 1993 a má sídlo v Kralupech nad Vltavou. Dnes působí v logistických centrech v Praze na ruzyňském letišti, ve středočeských Jirnech, v Brně a Ostravě. Firma řídí z Česka také aktivity ve Slovenské republice, kde zřídila pobočku v Bratislavě, působí v logistickém centru v Ružomberoku a od ledna 2006 zahajuje působení v nově otevřeném logistickém středisku v západoslovenském Senci. „Momentálně přemýšlíme o vzniku nových distribučních středisek ve východních a jižních Čechách, je to ale všechno otázka finančních nákladů,“ říká generální ředitel české pobočky Wincantonu Lukáš Rek.

POMÁHAJÍ KOMPLEXNÍ SLUŽBY

Podle jeho slov zisky Wincantonu neustále rostou i proto, že firma je schopna nabízet svým zákazníkům komplexní služby. „Právě to je totiž cesta, jak obstát ve stále tvrdší konkurenci,“ říká Rek. Nestačí už totiž pouze přepravit zboží z místa na místo. Logistická firma musí mít prostory na uskladnění zboží, musí zajistit distribuci odpovídající přepravovanému zboží, musí zajistit dodávky prakticky na minutu přesně a musí nabídnout i nadstandardní služby. „U nás nabízíme například přebalování zboží či jeho balení do zvláštních obalů jako jsou třeba vánoční balení a podobně,“ říká Rek.

BRAND24

VE VÍRU TECHNOLOGIÍ Přední logistické společnosti dnes k práci využívají nejmodernější informační a komunikační technologie, zejména pak ke sledování pohybu zboží. Nejinak je tomu i u Wincantonu. Ke všem informacím o lokalizaci a stavu zásilek mají přes zabezpečené internetové rozhraní přístup i zákazníci společnosti. Systém sledování zásilek je propojen se systémem pro skladování. Databázová aplikace dále umožňuje sledovat šarže, exspirace, historii zakázek na úrovni pozic či skenování příjmů, výdejů a jejich evidenci. STŘEDOEVROPSKÝ TRH VÝZVOU **

Rok po vstupu České republiky do Evropské unie se neustále zvyšuje poptávka po logistických službách v celém regionu střední a východní Evropy. Toho využívají přední poskytovatelé logistických služeb k další expanzi v této oblasti. „Středoevropský trh je pro nás velkou příležitostí. Rychle se rozvíjí,“ říká Rek. Do východoevropských zemí totiž proudí zahraniční kapitál, stoupá jejich hrubý domácí produkt, roste kupní síla obyvatelstva. S rostoucí spotřebou ale na druhou stranu rostou požadavky na dodávky zboží. Nejen Wincanton proto stále rozšiřuje počet poboček v regionu. Například pro jednu z největších logistických firem na světě, společnost Gefco, se střední a východní Evropa stala společně s Jižní Amerikou a Čínou jedním z hlavních klíčových regionů pro další rozvoj.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).