Menu Zavřít

Westinghouse podepsal smlouvu se společností Metrostav

30. 1. 2012
Autor: profit

Společnost Westinghouse Electric Company oznámila podpis důležitého exkluzivního memoranda o porozumění s českou společností Metrostav a.s. v rámci přípravy na potenciální výstavbu jaderné elektrárny AP1000 v České republice.

Foto: Profimedia.cz

Na základě této dohody budou Westinghouse a Metrostav exkluzivně spolupracovat na přípravě nabídky pro dostavbu temelínské elektrárny s využitím technologie reaktoru AP1000. Memorandum zahrnuje klíčové aspekty projektu a realizace stavební části nových temelínských bloků.  Dohoda představuje další z milníků v aktivitách Westinghouse směřujících k vytvoření kvalitní nabídky pro společnost ČEZ v rámci jejího výběrového řízení. Navazuje na předešlou exkluzivní dohodu s českou firmou I & C Energo a neexkluzivní memorandum o porozumění s další českou společností Vítkovice a.s.

BRAND24

Při podpisu dohody Yves Brachet, prezident Westinghouse pro Evropu, Blízký Východ a Afriku, řekl: “S velkou radostí oznamuji podpis exkluzivní dohody s další českou respektovanou společností. Je zřejmé, že v rámci přípravy na předložení nabídky do tendru činíme významné kroky k tomu, abychom měli pohromadě všechny nejdůležitější části dodavatelského řetězce. Přestože česká vláda a ČEZ deklarovali, že lokalizace dodávek nemůže být kritériem pro výběr technologie ve výběrovém řízení z důvodu dodržení českých a evropských zákonů, lokalizace je nedílnou součástí naší nabídky. Jednáme v souladu s naší politikou “Nakupujeme tam, kde stavíme” a dnešní dohoda je dalším důkazem této politiky v praxi.

Pavel Pilát, člen představenstva a generální ředitel Metrostavu a.s., prohlásil: „Temelínský projekt je nepochybně velkou příležitostí jak pro Metrostav, tak pro celý český průmysl. Jsem rád, že můžeme spolupracovat s firmou Westinghouse, která je světovým lídrem v jaderných technologiích. Jsem přesvědčen, že spojením sil s Westinghouse vytvoříme velmi silný tým, který v tendru uspěje.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).