Menu Zavřít

Werichova vila: Rozhodne se v lednu

28. 11. 2005
Autor: Euro.cz

O dalším osudu takzvané Werichovy vily na Kampě v Praze 1 rozhodne místní radnice do konce ledna. Podle starosty Vladimíra Vihana je několik možností, o nichž se už uvažovalo. Budou o nich jednat. Vilu by podle něj bylo možné prodat nebo pronajmout potom, co by radnice dokončila její opravy.

BRAND24

V úvahu přichází i to, že by byty ve vile pronajímala radnice a provozovala by i prostor pro kulturní účely v přízemí. Možná by byla i soutěž na pronájem s tím, že opravy budovy by dokončil na své náklady nájemce.

Vítězem letošního výběrového řízení na pronájem se sice stala společnost Colly, radnice ale soutěž zrušila, protože nebyla v souladu se současným zněním zákona o zadávání veřejných zakázek. Už předtím uzavření smlouvy s firmou zakázal antimonopolní úřad. Rozhodnutí radnice, která vybrala Colly, mělo řadu kritiků. Patřili k nim neúspěšná uchazečka Meda Mládková a její Museum Kampa, kterou podpořili například opoziční Evropští demokraté, bývalý prezident Václav Havel či ministr kultury Vítězslav Jandák.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).