Menu Zavřít

Warner Music hledá zájemce o svojí koupi

21. 1. 2011
Autor: profit

Nahrávací společnost Warner Music Group hledá potenciálního zájemce, který by ji koupil. Uvedla to dnes agentura Reuters s odvoláním na zdroj blízký jednání. Warner Music je třetí největší nahrávací společností na světě.

Foto: Warner Music

Podle zdroje se již objevilo několik zájemců. List New York Times ve čtvrtek napsal, že mezi zájemci je soukromá investiční společnosti Kohlberg Kravis Roberts, poradcem má být firma Goldman Sachs. Goldman Sachs i Warner Music se ke zprávě odmítly vyjádřit.

Warner Music byl již delší dobu centrem spekulací, podle kterých by byl vhodným přirozeným partnerem nahrávací společnosti EMI. Tu v roce 2007 získala za čtyři miliardy liber (114,3 miliardy Kč) investiční společnost Terra Firma, od té doby se však EMI potýká s vysokým zadlužením. Podle NYT část bankéřů Goldman pracuje i na možném převzetí EMI Warnerem.

BRAND24

Warner Music v listopadu uvedl, že prohloubil čtvrtletní ztrátu, protože růst příjmů v Británii a Itálii smazal pokles v USA, Japonsku a zbývajících zemích Evropy. Generální ředitel Edgar Bronfman při té příležitosti uvedl, že navzdory problémům je i nadále přesvědčen, že hudebnímu průmyslu se podaří zvrátit současnou situaci a začne těžit z předchozí restrukturalizace a snižování nákladů.

Warner Music má ve své stáji hudební legendy jako jsou Ray Charles, Fleetwood Mac a The Bee Gees, ze současných hvězd mimo jiné Green Day a Death Cab for Cutie. EMI má ve své nabídce například skladby skupin Beatles, Coldplay a Pink Floyd.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).