Menu Zavřít

Vznikl mikroregion Poděbradské Polabí

25. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Nově založený dobrovolný svazek 15 obcí, mikroregion Poděbradské Polabí, by měl především podpořit rozvoj cestovního ruchu, ale i zvýšit prosperitu celé oblasti. "Cílem nového mikroregionu je také přispět k větší návštěvnosti jednotlivých obcí, ale do budoucna i například k budování nových cyklostezek," řekl starosta Poděbrad Jozef Ďurčanský.

BRAND24

Podle zástupců poděbradské radnice je potřeba zlepšit i společnou propagaci těchto obcí, což se prokázalo i úspěchem loni vydané mapky Poděbradsko, s vyznačenými zajímavými turistickými cíli v této oblasti. Tato mapka se stala i jedním z nejžádanějších materiálů o Poděbradech a okolí na velkých veletrzích cestovního ruchu. Podle Ďurčanského není ale cílem svazku omezit se jen na oblast cestovního ruchu a účast v něm by měla být všeobecně prospěšná a užitečná pro všechny obce.

Členy nového svazku obcí se kromě Poděbrad staly obce Čineves, Dobšice, Dymokury, Choťánky, Kouty, Křečkov, Městec Králové, Opočnice, Pátek, Sány, Senice, Sokoleč, Vlkov pod Oškobrhem a Záhornice. V blízké budoucnosti se k novému mikroregionu připojí i mikroregion Mezilesí, který tvoří obce Běrunice, Dlouhopolsko, Chotěšice, Chroustov, Kněžice, Kněžičky a Sloveč.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).