Menu Zavřít

Vzdorující trenér

6. 9. 2010
Autor: Euro.cz

Jsou prezidenti, kteří nemají rádi Českou televizi. Pak jsou fotbaloví trenéři, kteří nemají rádi BBC. K těm druhým patří Alex Fergusson, legendární kouč Manchester United. Ten po zápasech odmítá poskytovat televizní stanici BBC povinné rozhovory.

BRAND24

Za první odmítnutí hrozí trenérům postih 1 000 liber, za celou sezonu by podle listu The Sun pokuty činily 60 000 liber. Fergusson ignoruje BBC proto, že před šesti lety odvysílala dokument „Otec a syn“, v němž vylíčila jeho syna Jasona tak, že při práci fotbalového agenta využívá vlivu a postavení svého slavného otce. Bojkot rozhovorů zatím nevadil, ale Premier League se před letošní sezonou rozhodla zavést nová pravidla komunikace s médii. Ta ale Fergusson opět porušuje. Místo Fergussona zatím s BBC hovoří jeho asistent.

Vedení Manchesteru prohlásilo, že za svým trenérem stojí. „Mrzí nás, že záležitost mezi BBC a Sirem Alexem Fergussonem se stále nepodařilo vyřešit tak, aby poskytoval po zápasech interview. Situaci dále sledujeme a jsme připraveni kterékoli straně nabídnout pomoc,“ uvedli zástupci ligy. Podle znalců ale trenér mluvit nezačne, i kdyby za něj měl klub platit ještě mnoho let. Když se k něčemu rozhodne, prý s ním nic nepohne.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).