Menu Zavřít

Vzdělávací projekt EU WOMEN pomáhá ženám v podnikání

1. 12. 2010
Autor: profit

Ženám, které začínají podnikat nebo teprve o tom uvažují, napomáhá veřejně přístupný portál, který provozuje Ekonomická fakulta VŠB-TU Ostrava.

BRAND24

Stačí se jen zaregistrovat na adrese http://moodle.vsb.cz/euwomen, kde je zpřístupněn on-line vzdělávací kurz v LMS Moodle. Jelikož se jedná o mezinárodní projekt EU WOMEN, financovaný Evropskou unií v rámci programu Leonardo Da Vinci, on-line kurz si ženy mohou formou samostudia vyzkoušet v osmi jazykových mutacích. Do projektu je zapojena také Velká Británie, Bulharsko, Litva, Itálie, Portugalsko, Rumunsko a Španělsko.

Oceňuji, že jednotlivé e-learningové moduly jsou zpracovány jako krátké prezentace s přímou možností vypracování cvičení k ověření získaných znalostí,“ uvádí v on-line české diskusi paní Jindra. „Kurz je určitě přínosem pro ty, které chtějí podnikat. Jsou zde nastíněny kroky, jež si je třeba předem promyslet, než se do podnikání vrhneme,“dodává paní Jindra. Další ženy oceňují různorodost příspěvků v diskusním fóru. Dozví se například o tom, jaké je podnikání s manželem nebo kamarádkou, co dělat, když k založení firmy chybí odvaha. Zajímavý je i postřeh ženy, která pracovala jako OSVČ a nyní je zaměstnána ve veřejné správě. „Čím více žen se do našeho projektu zapojí, tím lépe,“ zdůrazňuje Danuše Bauerová, vedoucí české sekce projektu EU Women, která na ostravské Ekonomické fakultě vede Institut inovace vzdělávání. „Obrovskou výhodou je, že účast není kapacitně limitována počtem míst v učebně, takže svou parketu si zde najde každá žena, která se chce vzdělávat. Přitom nemusí nikam dojíždět a ani nic platit. Virtuální prostředí EU WOMEN je navíc ideální příležitostí k získávání informací o podnikání žen v zahraničí. Všimla jsem si, že mnohé z nás jsou přihlášeny nejen v české verzi projektu, ale čerpají poznatky i v diskusích žen v Anglii, Španělsku apod.,“ dodává Danuše Bauerová.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).