Menu Zavřít

Vyzbrojíme vás na finanční úřad

24. 9. 2007
Autor: Euro.cz

V hlavním tématu se podrobně věnujeme nedostatku pracovních sil.

Tedy problému, na který si stěžujete čím dál častěji. Snažíme se hlavně ukázat na možná řešení – ať už jde o pomoc státu nebo podnikatelské iniciativy.

Hned třikrát jsme si povídali na další téma, které patří mezi vaše nejčastější náměty: jednání s finančními úřady. Na straně 46 začínáme seriál, který vám dá ty nejdůležitější zbraně – informace. Získáte dostatek rad, abyste minimalizovali rizika a mohli s úřadem jednat jako rovný s rovným. Autory projektu jsou specialisté na daňové spory. Potřebnou teorii, návody i praktické příklady se jim povedlo napsat čtivě a srozumitelně.

Vztahů podnikatelů a finančních úřadů se týká také rozhovor se soudcem Nejvyššího správního soudu. A na straně 41 jsme se pak podívali na novinky očekávaného rozšíření takzvané editační povinnosti.

BRAND24

Zmínku o finančních úřadech najdete i v úvodu článku o rytířích na straně 64: „Který z podnikatelů by při návštěvě berňáku netoužil sevřít v ruce topůrko válečné sekery a švihem poslat úředníkovu hlavu na poslední cestu?“ Doufejme ale, že po přečtení seriálu budou vztahy podnikatelů a úřadů mnohem kultivovanější.

Petr Kučera, šéfredaktor

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).