Menu Zavřít

Vyvadil skončil, Paroubek finišuje

25. 5. 2012
Autor: Euro.cz

ČSNS

BRAND24

Bývalý šéf ČSSD Jiří Paroubek má zase o něco blíž do ČSNS 2005. Ta totiž předminulou sobotu vyloučila ze strany svého místopředsedu a doposud nejznámějšího člena Jiřího Vyvadila, jednoho z Paroubkových někdejších nejbližších spolupracovníků. Sám Vyvadil tvrdí, že za jeho vyloučením stojí právě Paroubek, který před pár týdny oznámil, že zvažuje odchod do ČSNS. „Oficiálně nic nevím, ale domnívám se, že jsem byl vyloučený. Bylo to na příkaz Paroubka,“ řekl týdeníku Euro Vyvadil.
Předseda ČSNS 2005 Karel Janko Vyvadilovo vyloučení potvrdil. „Je usnesení, že mu bude zrušeno členství. Ale teď to poběží dál, může se ještě odvolat,“ podotkl Janko. Zda se tak stalo kvůli Paroubkovi, komentovat nechtěl. „Nebudu se k tomu vyjadřovat. I vůči nám ale byly od pana Vyvadila věci, které nám nešmakují,“ uvedl Janko.
Vyvadil se odvolávat nehodlá a své angažmá v ČSNS 2005 pokládá za ukončené. „Nechci se přeceňovat, ale byl jsem z nich nejznámější a mediálně nejaktivnější. Když jsou hlupáčci, tak jsou hlupáčci,“ tvrdí Vyvadil, který se podle svých slov s Paroubkem pohádal před třemi měsíci. „Jeden den chtěl podporovat komunisty, druhý ODS a TOP 09. Napsal jsem mu v mailu, že je politický desperát. Kromě toho s sebou chce do ČSNS 2005 přivést Petra Bendu a celou tu severočeskou mafii. S těmi bych tam být nedokázal,“ konstatoval Vyvadil.
Sám Paroubek na dotaz, co Vyvadilově vyloučení říká a zda se tím přiblížilo jeho angažmá v ČSNS, odepsal stručně. „Nesleduji eskapády dr. Vyvadila.“ Předseda ČSNS Janko však tvrdí, že nyní hledají s Paroubkem a jeho týmem (například poslanec Jiří Šlégr, spolupracovník Petr Dimun, ale mluví se i o bývalé mluvčí vlády Lucii Orgoníkové) „programové průniky“ a čekají, zda „průzkumy ukážou, že by z toho obě strany něco měly“. Vše by se mohlo vyřešit už v nejbližších týdnech.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).