Menu Zavřít

Vyšumí v Klatovech

30. 11. 2007
Autor: Euro.cz

Kofola

BRAND24

Český nápojářský koncern Kofola sice rozjel v posledních měsících velkou expanzi, některých provozů společnosti Klimo, který vyrábí balené vody, se však rozvoj netýká. Vlastník podniku se totiž rozhodl, že v klatovském závodě Klima od ledna ukončí výrobu. Vedení Kofoly zdůvodňuje rozhodnutí tím, že produkce je tam neefektivní a možnosti dalšího rozvoje jsou zde minimální. O práci přijde zhruba čtyřicet zaměstnanců firmy.
Kofola naopak zachová produkci ve druhém výrobním závodě Klima, který je v Uherském Hradišti, dokonce počítá s jeho rozšířením. Uherskohradišťský závod totiž dodává balené vody pro obchodní řetězce - například pro Tesco je jedním ze tří největších dodavatelů privátních značek balených vod.
Kofola je po Coca-Cole a Karlovarských minerálních vodách třetím největším tuzemským producentem nealkoholických nápojů. Loni firma za prodej zboží v Česku, Polsku, Maďarsku a na Slovensku utržila takřka 3,5 miliardy korun. Kofola zahájila razantní expanzi. Nedávno se spojila i s polskou nápojářskou trojkou Hoop.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).