Menu Zavřít

Vysočina podpoří sítě a internet

25. 7. 2005
Autor: Euro.cz

Kraj Vysočina přispěje na zlepšení komunikačních sítí ve městech a obcích a podpoří rozvoj internetu. Radnice mohou dostat dotaci také na lepší počítačové zpracování grafických dat, která jsou důležitá třeba pro územní plánování. Zájemci se mohou obracet na tři nové grantové programy, jimž krajská samospráva přidělila přes pět milionů korun.

BRAND24

Díky zhruba čtyřem milionům korun si obce mohou pořídit projektovou dokumentaci, klíčové technologické prvky sítí nebo prostředky pro připojení k veřejnému internetu a páteřním sítím. S podporou kraje mohou obce i podnikatelé na Vysočině budovat také informační kiosky, internetové kavárny nebo zpřístupnit rychlý internet pro veřejnost v hotelech, na úřadech či v knihovnách.

Rada kraje také projednala program s objemem 1,2 milionu, který pomůže zlepšit počítačové zpracování grafických informací. „Zájmem kraje je, aby obce používaly podobný software a podobným způsobem nastavily své geografické informační systémy,“ řekl hejtman Miloš Vystrčil. Obce, které uspějí v grantovém programu, si mohou pořídit třeba lepší počítače nebo programové vybavení, které umí mapy zpracovat kvalitněji.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).