Menu Zavřít

Vysočanský přírůstek

6. 11. 2008
Autor: Euro.cz

Codeco

Developerská společnost Codeco hodlá postavit administrativní centrum Kolben Cube v pražských Vysočanech. Investice do nových kanceláří se bude pohybovat kolem 800 milionů korun. Dokončení výstavby Codeco plánuje na konec roku 2009. Po otevření nabídne nová budova 20 tisíc metrů čtverečních kancelářských a dva tisíce čtverečních metrů obchodních ploch.
Již nyní má developer zájemce o pronájem 45 procent celkové plochy budovy, uvedl marketingový ředitel firmy Martin Jan. „Co se týče obsazenosti budovy, v roce 2008 uzavřelo ČKD DIZ smlouvu na pronájem osmi tisíc metrů čtverečních ploch v Kolben Cube a zbývající plocha může být již rezervovaná pro zatím nezveřejněnou společnost,“ řekl realitní odborník Jaromír Smetana z poradenské společnosti DTZ. „Ve chvíli, kdy má developer již dojednané podmínky financování projektu, je taková míra poptávky dostačující,“ dodal.
Budovu pro Codeco postaví stavební firma ČKD Praha DIZ, tedy současně její budoucí nájemník. Jde o následnickou firmu bývalého podniku ČKD, jehož haly kdysi dominovaly až do 90. let průmyslovým Vysočanům. ČKD Praha DIZ patří do strojírenské a elektrotechnické skupiny ČKD GROUP.
Codeco chce v okolí nové administrativní budovy začít později stavět další kanceláře, ale počítá prý i s výstavbou obchodního centra, hotelu a bytů. Podle dřívějšího sdělení firmy by rozloha vysočanského komplexu měla po dokončení čítat přibližně 200 tisíc metrů čtverečních.

BRAND24

Popisek:
Za rok. Společnost Codeco hodlá dokončit administrativní projekt Kolben Cube do konce roku 2009.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).